32週 有無只愛轉身胎動既孕媽係度?

Jessicakyy
|
我b只愛轉身。。。好怕佢臍帶cool到佢條頸。。。 又小陏。。
Jessicakyy
|
Jessicakyy 發表於 19-2-14 06:00
我b只愛轉身。。。好怕佢臍帶cool到佢條頸。。。 又小陏。。

><
Gloria22sen
|
醫生咪有教,2小時數有無郁十下囉,D人話次數吾會多,係個幅度細左
Gloria22sen
|
我都32W,又係郁得好勁,好似DANCE甘!
Jessicakyy
|
Gloria22sen 發表於 19-2-14 14:57
醫生咪有教,2小時數有無郁十下囉,D人話次數吾會多,係個幅度細左

兩小時?好多時都無十次喎,有就係咁陏,無起上嚟幾個鍾都無架,已經係側睡留心去數。
Jessicakyy
|
Gloria22sen 發表於 19-2-14 14:58
我都32W,又係郁得好勁,好似DANCE甘!

我果個豬仔唔會架。心血小都比佢嚇親。就算食左野都無乜動靜。。
曾經有一日陏到嚇親我,連續,由零晨四點到下午都係到不停踢,第二日靜曬,搞到我年初一都入左院~~~

年廿九我食大左,年三十零晨係咁陏到下午,果日我咁啱要回政府產檢回診,姑娘都勸我明天都咁靜就千萬唔好怕煩。。好多人都怕初一入院。
點知入左院驗過無事。
XDD
我要做媽媽
|
而家應該無繞頸掛?咪諗太多
Gloria22sen
|
回覆 Jessicakyy 的帖子

係啊,所以D醫生同姑娘叫我地自己留意下胎動,佢話好多媽媽都忽略左,又怕麻煩驚去醫院,所以一定要多加留意,日日都要數住! 暫時我個B都好百厭,踢到我好痛,但甘樣我先更放心呢! 希望大家都順順利利生個健康豬BB啦!
Gloria22sen
|

郁一郁都計一次架,佢話揀佢最好動的時間去數,如果你知你個B大約咩時間會訓,就會郁少D囉!
Jessicakyy
|
Gloria22sen 發表於 19-2-14 16:42

郁一郁都計一次架,佢話揀佢最好動的時間去數,如果你知你個B大約咩時間會訓,就會郁 ...

咁轉身算陏嗎?不是地深吸力令佢轉吧?

今天起身。。佢大隻豬左好多。。。好大,跟住佢係咁踏單車~~~我發覺佢係跟我返工時間先陏
haha748494
|
可能BB斯文D,如果擔心,可以買部胎心機,自己可以隨時隨地CHECK下。
Gloria22sen
|

算啦,哈 可能佢訓緊覺,但你食下野佢又郁喎,真係好得意
MHW
|
Jessicakyy 發表於 19-2-14 15:46
兩小時?好多時都無十次喎,有就係咁陏,無起上嚟幾個鍾都無架,已經係側睡留心去數。
...

我都係咁,真係有擔心㗎。係咪36週開始小郁D??我平躺拍下佢,都有滾動2下⋯但琴晚到現在沒有之前凸起來刮的現象就感不安。本身有胎心機,忍不住用來check,都揾到心跳。
總之佢一少郁我整天心掛掛。
Jessicakyy
|
MHW 發表於 19-2-20 15:38
我都係咁,真係有擔心㗎。係咪36週開始小郁D??我平躺拍下佢,都有滾動2下⋯但琴晚到現在沒有之前凸起來 ...

妳應該落左盤吧?聽說 小陏都正常 有問題問醫生
MHW
|
Jessicakyy 發表於 19-2-21 11:27
妳應該落左盤吧?聽說 小陏都正常 有問題問醫生

係呀,hehe 今日冇事啦,郁密返啦。佢係好怪好多次試過活躍2日跟著靜2日。謝謝