懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我老公一直都想係仔,話咩長子
但我地成日去同學屋企玩,佢有兩個女
話其實都鐘意女仔果種sweet
到依家有左,佢又衰衰咁講想係女

大宅

arrman 發表於 19-2-14 10:52
岩岩先過左關T21,好快又要面對第二關。話說我講完比老公聽BB 性別後,佢就好失望。雖然佢努力扮無野,但我 ...

其實我同老公都鍾意男仔,而男家又只得佢一個男生會生BB,大伯唔生小朋友!所以做完T21,知道係女仔之後,自己第一時間都有D失望,不過下一刻就好開心,因為女仔會嗲人!照結構時,醫生開估係女仔。佢無乜嘢!佢話自己小朋友,仔女無所謂!下個會係仔呢

大宅

回覆樓主:

我老公係好傳統既男人,第1胎係仔,第2胎知道係女感覺係無咁開心,而家呀女3個幾月啦。。。佢對住呀女會笑到見牙唔見眼 男人始終鍾意女人多

複式洋房

其實你同佢講返清楚,生男定女係取決於男人既染色體,係唔關媽媽事,係佢自己染色體係生女,同埋係自己小朋友點可以聽到係女表現唔開心比個老婆睇咁離譜架

大宅

我相反,我第一胎係女,而家陀緊第2胎係仔。因為大女又可愛好得人鍾意又嗲到暈,佢未生之前佢不嬲都鍾意女多d架啦, 所以一照完知道呢胎係仔,失望表情係晒塊面度。 仲同我講,咁你比心機啦,大細超實有架啦,又唔會話唔幫你手嘅,但你預左我冇之前阿女咁咁積極咁有動力主動性一定差d架啦。 我聽到好唔舒服架,佢口到咁一定做得出,因為佢個人原本都好現實,佢仲話其實都唔太緊要啦,我錫個女多,你實會錫晒個仔去彌補架啦,一人錫一個都冇問題啦。完全嬲到唔知講咩好,當我敏感都好,我而家陀阿仔佢都冇第一胎時咁緊張同關心我,所以有時佢身痕想行埋我簡直唔想理佢。係我對佢悔氣左發脾氣多左表達佢知唔鍾意,而家先好返少少。

大宅

岩岩先過左關T21,好快又要面對第二關。話說我講完比老公聽BB 性別後,佢就好失望。雖然佢努力扮無野,但我 ...

所以我由一開始已不斷灌輸:里個係女。
打定個底,畀捉3個月心理準備,潛意式接受係女,最後係仔既佢味開心,係女既3個月時間畀佢習慣聽完唔會接受唔到。
我仲好賤格得閒就問係女點呀?
係女你掉佢落垃圾桶呀?

大宅

koyuki_zoie 發表於 19-2-18 05:03
我相反,我第一胎係女,而家陀緊第2胎係仔。因為大女又可愛好得人鍾意又嗲到暈,佢未生之前佢不嬲都鍾意女 ...

你味答佢唔梗要啦家用補多3千,彌補佢缺少左既父愛,甘買玩具都要格,無父愛潘,你湊少d即我湊多d,我都要彌補心理創傷。

大宅

回覆樓主:

我老公知我肚裡面果個係女都好失望咁,希望第時佢會改觀啦

珍珠宮

女都係上天禮物。只要健康就足夠。

珍珠宮

射手貓 發表於 19-2-18 05:12
你味答佢唔梗要啦家用補多3千,彌補佢缺少左既父愛,甘買玩具都要格,無父愛潘,你湊少d即我湊多d,我都要 ...

哈哈,咁都比你諗然後佢會講,咩啊,女我都一樣咁鐘意。

大宅

RubyYu07 發表於 19-2-18 15:46
哈哈,咁都比你諗然後佢會講,咩啊,女我都一樣咁鐘意。

係呀,迫佢講里d,然後下次一講d唔岩聽記得搬返里d出尼,男人好要面,你話你又話女都錫xxxxx,講大話架?

大宅

Margot215 發表於 19-2-18 14:32
我老公知我肚裡面果個係女都好失望咁,希望第時佢會改觀啦

放心,而家好少阿爺個代,我都話生左佢一定錫到濃,前世情人呀。到時我實串佢,叫佢唔好掂呀,佢話生女掉左去落垃圾桶架。

大宅

生咗出嚟就會唔同啦,我老公當初都有少少失望,因為想要個仔同佢一齊玩,但個女出咗世就成日都抱住佢,一收工就返屋企!前世情人唔係流㗎(emoji)

珍珠宮

射手貓 發表於 19-2-18 17:30
係呀,迫佢講里d,然後下次一講d唔岩聽記得搬返里d出尼,男人好要面,你話你又話女都錫xxxxx,講大話架?
...

其實應該都一樣咁錫!不過男人果邊有壓力所以先有D 唔開心。

大宅

我不嬲都想第1胎係囝,第2胎係囡,係因為鍾意哥哥保護妹妹既感覺,好sweet,點知第2胎又係囝,果陣真係有d失望,但係諗諗下佢健康就得啦,囝囡都無所謂,都係自己既BB,好彩C6就無乜所謂。

大宅

我已有大囡,所以二胎想係仔。最後照到係囡,我老公第一句就問有冇照錯,之後佢努力掩飾失望都已經冇用,第一句已經出賣左佢.....不過而家佢都已經接受左,都好期待妹妹既來臨,其實自己親生既仔囡都一樣。

複式洋房

係你老公精子決定性別,佢有咩資格唔開心

男爵府

你老公鐘意仔既原因係咩?有啲男人係想生仔氹父母開心。
出左世可能會好啲,唔好咁介懷。

別墅

健康最緊要呀,媽媽唔駛太擔心,佢地到時都一樣錫架啦,過左T21就安心養胎啦

別墅

我不知幾想係女...我老公無所謂 仔女都得.但我準備生第二胎時我老公已經打敗我.話佢家族多生仔..結果照完同佢講.佢重笑笑口同我講都話左你吾信..咪生第三個囉..我即粗口插爆佢..生第三個吾辛苦..但諗諗下仔女都天意.無辦法.接受左

首頁

尾頁

跳至