用左托腹帶腰痛

Charmchai
|
Week 16 已經買左條6甲村托腹帶,到而家week 32 一直都係無咩恆心用,久不久先用下,因為用左反而條腰仲痛,係咪我用錯

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Skaiden
|
Charmchai 發表於 19-2-14 20:25
Week 16 已經買左條6甲村托腹帶,到而家week 32 一直都係無咩恆心用,久不久先用下,因為用左反而條腰仲痛 ...

係咪太緊啊?我果款係得下面果條,後面一塊有鋼絲托到腰背的,我覺得已經好足夠,唔明點解要包埋個肚咁辛苦,又阻住個肚發展
cwing1987
|
Skaiden 發表於 19-2-14 20:44
係咪太緊啊?我果款係得下面果條,後面一塊有鋼絲托到腰背的,我覺得已經好足夠,唔明點解要包埋個肚咁辛 ...

邊隻?
Skaiden
|
cwing1987 發表於 19-2-14 21:05
邊隻?

淘寶的,好平,但幾好啊我覺得用左兩個月了

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
jxbaby
|
Week 16 已經買左條6甲村托腹帶,到而家week 32 一直都係無咩恆心用,久不久先用下,因為用左反而條腰仲痛 ...

我都係咁!痛到行唔到,有用托腹帶,托得好就唔痛,托得唔好個日就好痛
後尾去睇中醫,同裡醫講,佢話會幫我升返個胎,好神奇,飲左2劑,真係無痛,連托腹帶都唔洗用,不得不讚個中醫
Kakababeeeee
|

我用左就會嘔。。。所以最後都無用
Charmchai
|
jxbaby 發表於 19-2-14 22:32
我都係咁!痛到行唔到,有用托腹帶,托得好就唔痛,托得唔好個日就好痛
後尾去睇中醫,同裡醫講,佢話會幫 ...

但我都唔知點為之用得好用得唔好,有時用又無事,有時預左要企/行得耐就用,點知仲衰過唔用
Charmchai
|
Skaiden 發表於 19-2-14 20:44
係咪太緊啊?我果款係得下面果條,後面一塊有鋼絲托到腰背的,我覺得已經好足夠,唔明點解要包埋個肚咁辛 ...

個店員話有埋上面嗰條承托好啲...但其實都幾麻煩
jxbaby
|
Charmchai 發表於 19-2-14 22:44
但我都唔知點為之用得好用得唔好,有時用又無事,有時預左要企/行得耐就用,點知仲衰過唔用
...

係呀!都係撞手神
Skaiden
|
Charmchai 發表於 19-2-14 22:45
個店員話有埋上面嗰條承托好啲...但其實都幾麻煩

我淨係覺得太cool身會阻礙個肚發育,仲要包住埋個肚其實點解@@
haha748494
|
六甲村唔錯吖,會唔會太緊左D。
Demihung
|

我都買左呢條,懷孕後期用條腰舒服好多
smallfung
|
我有5個月左右開始用,感覺幾好啊!用咗返工條腰真係冇咁攰~