婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

金三珣 發表於 19-2-15 11:09
點解你計劃都要比佢知?我地通常臨出發通知佢一聲得個知字架咋

男爵府

金三珣 發表於 19-2-15 11:09
點解你計劃都要比佢知?我地通常臨出發通知佢一聲得個知字架咋
要個c6合作至得噃

水晶宮

出門前一日先講

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主

好唔通氣

珍珠宮

回覆樓主:

叫老公自己同99去囉~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我有試過拋低佢哋自己去,我唔去
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

siumak 發表於 19-2-15 16:05
Airbnb 閂埋門屋主唔理你﹐
但酒店每房不能超額入住嘛。

好難講 我朋友去旅行 堅係同奶奶一間房 不過佢得一個小朋友 仲住到4人房

公爵府

coriqt 發表於 19-2-15 10:34
一次都唔想同佢去

咁下次自己靜雞雞去,唔同佢講咪得囉

大宅

其中一樣野要講下, 試過大陸短 trip 一齊住一大房方便照應又唔想得 6299 佢兩個咁悶, 諗住慳時間俾佢地用, 就同隻佬一齊用浴室沖涼 (齋洗冇啪啪, 佢地晌庶根本冇 mood 搞呢樣), 99 有些少黑面, 當我好似狐狸精咁, 我明佢地老套保守, 由得佢面黑, 呢樣冇得孖我爭 & 呷我醋, 沖完出嚟瞓覺都係真空飛吓釘, 又話 62 睇到唔好, 睬妳都傻, 一齊旅行唔啱 key 就些少事都有磨擦.

珍珠宮

寶娃婆婆 發表於 19-2-19 07:50
其中一樣野要講下, 試過大陸短 trip 一齊住一大房方便照應又唔想得 6299 佢兩個咁悶, 諗住慳時間俾佢地用, ...

你同老公沖涼,99唔中意,我淨係同老公拖手落街散步,就俾99開左場大龍鳳鬧左一晚啦~

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆 寶娃婆婆 的帖子

可能我保守,我都接受唔到
如果老爺奶奶同房既話

侯爵府

我主動叫老公計劃同佢父母去旅行,我唔去,因為我要照顧寵物。

如果我同我老公二人去,去前幾日話俾佢媽知,寵物就住酒店。

可能老公有同6299去旅行,所以從來無話要JOIN我地。

8-)

大宅

做個靚太 發表於 19-2-19 09:22
你同老公沖涼,99唔中意,我淨係同老公拖手落街散步,就俾99開左場大龍鳳鬧左一晚啦~
...

woow~! 妳仲堅, 真係一山比一山高, 睇黎妳 99 可能係久旱多時都未逢甘露, d 醋呷得勁堅 ~~~!!!

珍珠宮

寶娃婆婆 發表於 19-2-19 17:59
woow~! 妳仲堅, 真係一山比一山高, 睇黎妳 99 可能係久旱多時都未逢甘露, d 醋呷得勁堅 ~~~!!!
...

俾你笑死~當時確實好難過!
咁佢都好老實嘅,佢講明我搶左佢個仔,同埋係勁呷醋喎…
依加好好多啦~佢身邊多左個男知己,分散左注意力,無以前咁癲啦~我同佢相處都容易左~

大宅

hkgra 發表於 19-2-19 09:45
回覆 寶娃婆婆 的帖子

可能我保守,我都接受唔到

呢樣唔少人都係難接受到, 明白嘅 !

大宅

做個靚太 發表於 19-2-19 18:05
俾你笑死~當時確實好難過!
咁佢都好老實嘅,佢講明我搶左佢個仔,同埋係勁呷醋喎… : ...

男知己 ? 恭喜妳, 咁就要唱番首梅姑姑金曲之一 "請把冰山劈開.....劈開....救災"
其實呢 d 環境 6299 兩個人心態會好矛盾, 62 就羨慕個仔, 99 就妒忌個家嫂, 阿仔就咁就做左磨心底面都插晒箭.

首頁

尾頁

跳至