政府係咪都會幫你照結構?

Babypig2288
|
係咪都準確?
SCherryKoS
|
Babypig2288 發表於 19-2-15 14:13
係咪都準確?

五一定有結構期俾你
Babypig2288
|
SCherryKoS 發表於 19-2-15 14:15
五一定有結構期俾你

請問通常幾耐知有冇架?
milyyyyy
|
係咪都準確?

屯門醫院不給照,要自己出去照
IvansweetHeart
|
係分地區有得照定什麼原因可以?出去照要三千多
SCherryKoS
|
IvansweetHeart 發表於 19-2-15 14:56

冇一定答案 冇俾就要自己出去照
manman1026
|
係咪都準確?

唔係間間醫院有得照,屯門就冇,瑪嘉烈有,35歲以上先會比結構期你,未過通常都會叫你自己出去照
Babypig2288
|
manman1026 發表於 19-2-15 15:12
唔係間間醫院有得照,屯門就冇,瑪嘉烈有,35歲以上先會比結構期你,未過通常都會叫你自己出去照
...

哦⋯⋯好丫,thx
RachelHKH
|
我38歲高齡第1胎,仲要係IVF,第一次見東區醫院護士做評估,已經話無得照結構,叫我去私家照。
我朋友話,就算政府醫院照結構,都係護士照,要好特別case先醫生照。

Charcoalbean
|
Babypig2288 發表於 19-2-15 14:30
請問通常幾耐知有冇架?

高齡都未必有,我42歲都無結構期,威爾斯,姑娘話比高危先會比結構期
Charcoalbean
|
Babypig2288 發表於 19-2-15 14:30
請問通常幾耐知有冇架?

通常度頸皮果日會話你知有無結構期比你,如果無佢會叫你去私家照
sambeebee
|
我36 歲, 黎緊生第二胎, 岩岩係廣華照頸皮佢有比照結構期我喎~
但係公立有得照結構, 仲使唔使出去照?
Babypig2288
|
Charcoalbean 發表於 19-2-15 15:40
通常度頸皮果日會話你知有無結構期比你,如果無佢會叫你去私家照

好丫,唔該
grace8122
|
回覆 sambeebee 的帖子

政府照了應該不用出面再照吧?
fakyman
|
sambeebee 發表於 19-2-15 15:46
我36 歲, 黎緊生第二胎, 岩岩係廣華照頸皮佢有比照結構期我喎~
但係公立有得照結構, 仲使唔使出去照?
...

我覺得可以book定私家先,岀面d期好full,到時政府你覺得佢都細心照得幾好就可以取消私家
有多手準備嘛
wyyu
|
我是在廣華醫院看醫生的,因為第一次做唐氏篩查說有點高危,姑娘叫我自己去私家做T21測試,之後醫院姑娘打給我們,問我們要不要安排照結構,在廣華醫院照了,醫生很仔細給我們分析呢。
我的朋友說一般不會安排照的,除非有特別情況,一般是自己到私家那裡照的。
李露眉
|
grace8122 發表於 19-2-15 15:53
回覆 sambeebee 的帖子

政府照了應該不用出面再照吧?

不用,我第一胎政府,好詳細
李露眉
|
威記無結構期我,我唔係高齡
deborahhk
|
我高齡孖胎,威爾斯有俾結構期
chubama
|
IvansweetHeart 發表於 19-2-15 14:56

唔同地區,唔同醫院,資源分配問題。
瑪麗好多都有結構照,
不過我都係會出去私家照埋,
私家醫生可以問清楚BB既情況。