自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

真心如果你要買都唔都唔好經朋友,因為賺咗你未必會多謝佢,有乜冬瓜豆腐你肯定唱衰佢再加上沮咒佢全家都可能

Btw點解買樓要聽人話?唔好話網友、朋友,就算屋企人都冇義務承擔責任,咁大投資自己搵資料,自己決定啦跌咗就怨人,但升咗你會唔會比返佢?

珍珠宮

有佣收

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 joan246 的帖子

佣金應該冇,正常系免3年管理費,有的新開發地區免5年也有

子爵府

KKcocoleung 發表於 19-2-16 08:37
千其唔好買,佢d樓出名質量差

我都唔諗住買,如果去玩住酒店。

子爵府

hokabb 發表於 19-2-16 14:39
真心如果你要買都唔都唔好經朋友,因為賺咗你未必會多謝佢,有乜冬瓜豆腐你肯定唱衰佢:quiet ...

唔係我話想買大6樓,係飲茶時佢冇啦啦叫我買,猛要請我上去。

子爵府

fitfish 發表於 19-2-16 14:25
D人为佣。出賣朋友

我唔想亂估,所以咪上來問下,佢講明佢會免管理費,但冇話有佣金收。

珊瑚宮

梗係吾敢講有佣收啦
玩具萬歲!

公爵府

joan246 發表於 19-2-15 14:57
如果為左賺佣金,介紹我買大六樓,咁啫係唔當我朋友,買樓咁大投資,蝕$点算!
...

其實你使理朋友有乜著數,最緊要自己系咪需要買或有錢買,唔買既咪講唔買咪得,使乜理佢咁多

男爵府

你同佢講無錢買唔到,我親戚又係不停叫我買大6樓,叫左幾年,好熱心,經常同我講佢大6啲樓升好多,佢本身係有眼光,因早1x年買皇崗地鐵隔離啲樓,果時60萬千尺 ,早排佢又叫我我買淡水啲樓,佢買左 ,岩岩有地鐵已升一倍,聽佢咁好賺,老實講雖然有少少心動,但我對大6樓咩都唔識,睇新聞又話大6多呃人苦主一大堆,最後我都冇買,我心諗,如果出問題關於錢銀邊個幫我!

大宅

yurijm 發表於 19-2-15 15:18
管理費好大筆錢咩?

樓主可以試下咁回應

以前有朋友介紹我買廣州樓,每介紹一個人成功購買,就會免一年管理費.
我當年都多謝佢介紹我買㗎,因為都賺左100萬人仔

子爵府

YKU_123 發表於 19-2-16 17:35
你同佢講無錢買唔到,我親戚又係不停叫我買大6樓,叫左我幾年,好熱心,經常同我講佢大6啲買樓投資,佢係有 ...

你講得啱,對大6嘢冇信心,寧願投資香港,就算利潤低,但是香港法制始終穩健D。

男爵府

joan246 發表於 19-2-16 23:53
你講得啱,對大6嘢冇信心,寧願投資香港,就算利潤低,但是香港法制始終穩健D。
...

國內升得快香港好多, 只怕人生路不熟, 法制又唔同

早輪好似話英國都有爛尾樓, 鞭長莫及好惡攪, 自己英文又唔好

係返香港唔識都多d 人問下囉

男爵府

睛靈勳章

YKU_123 發表於 19-2-16 17:35
你同佢講無錢買唔到,我親戚又係不停叫我買大6樓,叫左我幾年,好熱心,經常同我講佢大6啲買樓投資,佢係有 ...

你果D是朋友、當你羊、我五年前也因朋友叫我買、話升直、点知白白供左五年、係話升值、但放售成年、都冇人要!當買個教訓、中間仲要成日去辦手續、浪費時間同錢
火龍果

男爵府

lilicatcat 發表於 19-2-17 18:28
你果D是朋友、當你羊、我五年前也因朋友叫我買、話升直、点知白白供左五年、係話升值、但放售成年、都冇 ...

咁你賣左單位未 ? 我唔識架,親戚有買大6樓,佢地話好易甩手,會唔會地區,佢地買左東莞,惠州!

首頁

尾頁

跳至