有冇jm喺日本搭過的士

AmyAmy822
|
suenpa0000 發表於 19-2-15 15:51
https://www.facebook.com/hk01wemedia/posts/1115200591996696?__tn__=-R

你係咪講呢隻,我上次搭過,後 ...
係呢架,原來裡面咁闊
cheung2000
|
10年前喺東京赤阪搭去羽田,途中經過東京鐵塔,好靚,車費亦可接受(5個人share)

上年由河口湖山腰搭去車站,轉個彎就到收左750yen, 我覺得好值因為又凍又落兩雨,同埋差少少就miss左返新宿嘅巴士
flyinsky
|
係大阪搭過,一兩個站既距離,好似唔係好貴咋
guardianangel
|
15 分鍾,hk$150左右,怕回程無車,叫佢某個時間回來接番我哋,原來佢一直係車等無開走,我覺得唔貴。
pigmom123
|
WenMAmi 發表於 19-2-15 15:38
慳返啲時間都係返到

同埋減少左搵錯路嘅機會....亦至少冇左一樣大家會在旅途中爭執嘅原因
cheechi
|
去日本旅行時經常搭,除非去好遠,其實唔太貴
cbeyond
|
貴過香港, 但可接受, 不過司機唔多識英文
kaymamakay
|
我果次去
好多日本人都有搭的士
但自己就未搭過
kk80400
|
WenMAmi 發表於 19-2-15 15:11
聽過好多次人地話日本的士好貴,所以就算係日本都會搭巴士 JR ,係咪真係好似佢咁講話服務好好?https://ww ...

係大約5年前係東京搭過一次,貴,只係唔洗開門同山門,
Heisenberg
|
比香港只係貴少少,唔同地區收費有唔同,短途搭完全可接受,的士內籠無特別,不過真係乾淨企理,司機著制服,亦係好企理好禮貌,上車落車佢會幫你開關,你唔好自己開,行李佢一定主動搬,有幾次遇著塞車,佢仲不斷道歉,臨尾仲減收費,話因為塞車,咁當然我哋跟返錶俾錢
WN1046
|
琵琶湖搭過一次. 5分鐘港紙70蚊,可接受
Honey
|
10分鐘左右¥1000,新宿&輕井澤都搭過,有2人至4人除開係ok的。
WenMAmi
|
pigmom123 發表於 19-2-15 16:15
同埋減少左搵錯路嘅機會....亦至少冇左一樣大家會在旅途中爭執嘅原因
...
去旅行真係好易會同另一半鬧交
終極熊貓
|
WenMAmi 發表於 19-2-15 15:25
半個鍾車程大約幾錢到,因為黎緊去日本旅行有機會搭到

唔同地方嘅標價都不一啊~
WenMAmi
|
suenpa0000 發表於 19-2-15 15:51
https://www.facebook.com/hk01wemedia/posts/1115200591996696?__tn__=-R

你係咪講呢隻,我上次搭過,後 ...
又真係有啲似日本果隻喎,等我搭下日本果架返黎再搭下呢架先
WenMAmi
|
終極熊貓 發表於 19-2-15 16:37
唔同地方嘅標價都不一啊~
真架?呢個真係唔知
JanisUmi
|
搭過又唔係好貴喎, 慳嘅時間都係返度
WenMAmi
|
Heisenberg 發表於 19-2-15 16:24
比香港只係貴少少,唔同地區收費有唔同,短途搭完全可接受,的士內籠無特別,不過真係乾淨企理,司機著制服 ...
應該係比佢開先係尊重佢?
冬瓜籽
|
試過大阪搭去梅田,大概十零分鐘,好似兩三百
終極熊貓
|
WenMAmi 發表於 19-2-15 16:38
真架?呢個真係唔知

唔會全國統一㗎
香港都有三隻啦~