自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

各位有住Airbnb 的jm, 可否分享一下大家的難忘經歷,不論開心還是失望都可以。

我住過幾間,大部分都唔錯,只係有一間貨不對版。佢註明有廚房和用具可煮食,點知去到得廚房但無用具。房東住對面,我whatsapp 佢已讀不回,見到面再問先勉強俾,但態度唔好。佢個租價算貴,諗唔到咁差。我本來住完想俾劣評佢,佢C6 話算,所以最後 no comment!
各位入住完會唔會寫番評論㗎?

大宅

frenchmay 發表於 19-2-15 17:55
各位有住Airbnb 的jm, 可否分享一下大家的難忘經歷,不論開心還是失望都可以。
...

喺福岡同沖繩都住過,兩間都好好
兩間個業主都好好人

禁止訪問

回覆樓主:

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

大阪住過 2 次,房東好好

男爵府

剛剛既聖誕,第一次用,感覺良好

用戶要求終止服務

東京住過,兩日一夜ok,耐都係住返酒店好啲,有清潔執房

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

...

台北,還ok

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

住過大阪一次

子爵府

我在澳紐都住過
住過起碼五六間唔同屋
都好好呀無問題!一次住當地華人的屋,屋主好好人,又請我地去佢那邊屋食野傾計,講好多當地資訊我地知
又有一次係當地白人,俾左好多旅遊資料我地,推介好玩景點
之後啲屋主都俾我地好評!因為我地雖然有小朋友但住得企理!

不過有一次就麻麻,屋主印度人好友善,但屋企個電視竟然睇唔到本地電視台只睇到Netflix...煮食爐虧既,好難煮野;無焗爐無洗碗機
但因為屋主好人,所以我地都無寫衰佢哈哈

水晶宮

...

住過幾間歐洲嘅,由幾好至好好都有。個人覺得最大問題係床單床褥冇酒店咁好,除此以外都OK。喺某啲城市Airbnb可能比酒店抵住。

子爵府

上個月,福岡,我都係第一次住airb&b,間屋乾淨,房東好nice,整體感覺良好

男爵府

我住過 5 次Airbnb , 全部房東都超好人,同埋全部我都冇見過房東, 唔係用電子鎖,就係將條鎖匙擺喺對面間鋪頭,叫我自己講密碼過去拎, 冇咩特別事情發生

唯一一次特別少少就係,法國嗰個房東唔識英文,有一晚個冷氣機唔凍,本身想問下佢係唔係我撳錯咗咩制,點知完全溝通唔到,最後唯有放棄,自己撳撳下竟然又得返

珍珠宮

...

住過二次日本,都好ok

男爵府

東京一次 台灣一次感覺乾淨企理幾好

大宅

請問有沒有jm住過新加坡 bnb?

大宅

北海道住過,原本住4晚,住咗1晚即刻走都走唔切!
首先座大廈超舊,我諗佢有節電措施,所有大門、電梯都係要行都好埋先會著燈,冬天又黑又凍,如果唔係有幾個人真係唔敢行埋去!
間屋可能唔係成日有人住,一入到去一陣臭味,成間屋牆邊放滿毛巾,濕哂嘅,可能有倒汗水,一大陣濕臭味,只喺廳有部暖爐,喺房凍到死!厠所十分舊,冇電暖座厠,厠紙全部起哂粉,真係唔敢用,啲行李拎到去整到地下污joe哂又要自己抹,佢啲布真係唔想掂落去。
晚飯時即刻book 酒店,第二日即搬,我覺得都係酒店好啲,有咩需要酒店可以幫忙,又有人清潔,難得放假去旅行,我真係唔想自己重要清潔抹地!

男爵府

2018復活節勳章

...

我住過台中,ok呀

男爵府

vanvan1107 發表於 19-2-15 18:01
喺福岡同沖繩都住過,兩間都好好
兩間個業主都好好人

我成日去福岡,可以推介你果間嗎?謝謝你。

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

之前去沖繩曾住過airbnb:

好事:
1. Booked 3 間而其中2間嘅業主都十分好人,我地出發前有問我地有無咩需要,又隨便我地問關於沖繩嘅嘢。
2. 2間屋都好清潔整齊,而且好舒服,感覺十分良好。

壞事:
1. 其實我total booked 3間,但出發前數月,其中一間原來只係租客,被人收樓唔可以出租俾我地。佢想我地搬去另一間佢租嘅地方,但要行成8層樓梯,我有老有嫩當然唔想,就要求佢取消交易並退款但對方唔肯。結果要搞到上去airbnb,佢先肯取消並退款。

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

老公同仔女去上海時住過,幾滿意 去到第一晚,個洗手盆及馬桶去水慢,屋主夜晚11:00都上來通咗個洗手盆,但馬桶搞唔掂,夾硬沖水都用到五日,最後屋主退回500人仔當賠償

首頁
12345...8

尾頁

跳至