自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

beetle910 發表於 19-2-15 20:27
住過福岡,好驚喜,又乾淨又方便,帶小朋友去可以開爐煮野真係好方便

可否提供資料,謝謝

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

frenchmay 發表於 19-2-15 17:55
各位有住Airbnb 的jm, 可否分享一下大家的難忘經歷,不論開心還是失望都可以。
...

住過2間

1. 首先要注意係你連續住係冇人清潔,唔同酒店。
2. 如果住日本果d就要留意幾多個廁所,如果多人就真系去沖涼果陣有排排隊。
3. 你要了解自己係咪路痴,因為有d地址,例如日本甘,好多時都比較難搵,我地2次搵地址都搵咗一段時間,如果好夜到仲更難搵,因為好難搵到人問。
4. 有d地方要垃圾分類,小朋友成日入錯垃圾桶,我2好似垃圾婆甘成日抄垃圾
日本の平安を祈ります

男爵府

台北住過,房東都好好

wcpcelia    發表於 19-2-16 09:10

男爵府

EstrellaDamm 發表於 19-2-15 18:27
住過幾間歐洲嘅,由幾好至好好都有。個人覺得最大問題係床單床褥冇酒店咁好,除此以外都OK。喺某啲城市Air ...

請問可以pm 歐洲民宿詳細資料嗎?謝謝你!

男爵府

I9528 發表於 19-2-15 18:04
大阪住過 2 次,房東好好

請問可以pm 大阪民宿詳細資料嗎?近邊區?謝謝你!

男爵府

我住日本,大阪,東京,鹿兒島,湯布院等等,住過6間左右,全部都好好。
我是一隻大草蚊

公爵府

回覆樓主:

多數都係朋友book. 咁都唔錯。多數都係澳洲本地遊。
以前book開酒店或motel, 住左一次airbnb之後,覺得方便好多。因為我地多數都係兩個family去。
細路係房訓左,我地就係廳吹水,或玩board games.

大宅

Carsonbb0800 發表於 19-2-16 01:01
台北住過,房東都好好

請問呢間係邊度訂

水晶宮

住過4間,都係大阪,4間都好滿意.....
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

小林製藥 發表於 19-2-16 02:56
請問呢間係邊度訂

琥珀宮

畀面勳章

maomama 發表於 19-2-16 02:08
請問可以pm 大阪民宿詳細資料嗎?近邊區?謝謝你!

你上airbnb app,打入難波,搵呢間

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

响日本住過一間,間屋應該原本係前舖後居嘅居酒屋。 去到個屋主先送件細嘅禮物比我地。 另外居酒屋內有sake, 歡迎我地隨便飲。不過到我地走果時先發現果個"隨便飲"嘅牌,所以我地都無飲到!

男爵府

我未住過,想問下其實佢地啲床單枕袋會唔會換咖?

子爵府

EstrellaDamm 發表於 19-2-15 18:27
住過幾間歐洲嘅,由幾好至好好都有。個人覺得最大問題係床單床褥冇酒店咁好,除此以外都OK。喺某啲城市Air ...

你會用咩準則去挑選Airbnb 呢?Review 可靠嗎?

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

住過東京一間,屋主上海人嚟的,到東京時揸車嚮附近車站接返「屋企」,大叔好好人幫我打去餐廳訂位,有咩嘢問佢都會盡量答,退房時又用車送我哋去附近車站,仲送咗盒朱古力俾我哋

房間嚮東京嚟講算大過住酒店,2大2小住咗5晚好舒服,好似返屋企咁,有廚房有用具有洗衣機連洗衣液,下次去東京都想搵返佢

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

fuhk 發表於 19-2-16 07:34
住過東京一間,屋主上海人嚟的,到東京時揸車嚮附近車站接返「屋企」,大叔好好人幫我打去餐廳訂位,有咩嘢 ...

住過唔同國家都未試過咁好

公爵府

2024勳章

ChoMan 發表於 19-2-16 02:12
我住日本,大阪,東京,鹿兒島,湯布院等等,住過6間左右,全部都好好。
...

湯布院都有? 有無溫泉架?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fuhk 發表於 19-2-16 07:34
住過東京一間,屋主上海人嚟的,到東京時揸車嚮附近車站接返「屋企」,大叔好好人幫我打去餐廳訂位,有咩嘢 ...

有無名?
放下自在

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 19-2-16 07:58
有無名?

https://abnb.me/tZLHKpCllU

首頁
12345...8

尾頁

跳至