養和upgrade房問題

Choimiu
|
我想book 大房,但驚check in 時full 哂,焗住要upgrade, 我問過醫生佢話呢個情況都要收返upgrade 的醫生費。其實大房full 既情況常見嗎?
coco老公
|

聽人說,養和半私家仲容易full!(我太太準備六月養和生)
chonglulu
|
無甘容易full
torocat2010
|
Choimiu 發表於 19-2-15 18:39
我想book 大房,但驚check in 時full 哂,焗住要upgrade, 我問過醫生佢話呢個情況都要收返upgrade 的醫生費 ...

問過姑娘,記得係話如果request 大房但full咗,upgrade上半私家,房價俾半私家但醫生費照係大房,講緊駐院醫生
Choimiu
|
torocat2010 發表於 19-2-17 19:06
問過姑娘,記得係話如果request 大房但full咗,upgrade上半私家,房價俾半私家但醫生費照係大房,講緊駐院 ...

我唔係駐院醫生,佢話收upgrade 價
moon7632
|
其實如果價錢問題,都係去返公家醫院生會比較好,我都覺得私家醫院貴,留院又唔係多日。不如留返錢比日後bb用,或請個好陪月仲好,價錢用錢十萬去用兩三日,幫下自己家人輕鬆一下,或者去用第二度仲化算。因為自己都有能力的,但過唔到自己,諗一下用比較好的地方,體諒對方都不失一件好事。
Choimiu
|
moon7632 發表於 19-2-17 23:09
其實如果價錢問題,都係去返公家醫院生會比較好,我都覺得私家醫院貴,留院又唔係多日。不如留返錢比日後bb ...

如果政府肯幫我開刀,我唔介意政府。我覺得upgrade 房錢我接受,因為間房真係唔同,但e生費同其他費用都變upgrade價就接受唔到,e生其實都係做同一樣野咋麻
moon7632
|

睇下另一間醫院係咪咁,不過開刀唔開刀真係要考慮清楚,有人開刀痛左好耐兩三個月,而且開刀就唔可以即日照顧bb,復元又冇咁快,有錢的話睇個好中醫幫你助生,都不失一個好方法。以前都有你的諗法,但都係選擇順產,最後睇個中醫師飲藥順產出生,一星期睇一次,飲藥痔瘡其他病都係睇佢,痛都係有想像中冇咁痛(痛感像爭甲咁痛),震痛又唔係好痛,個個都痛到攣弓蝦米咁,但我只係慢慢行就可以,而我訂的無痛妢免又冇,只係用笑氣聽住助產士講吸氣呼氣,又真係唔痛,入產房姑娘都話我咁快生得,11:00 入產房3:00 出大房,再訓3個鐘就可以照顧bb,即日可以落床照顧bb。bb又平靜又乖乖
musiccisum
|
Choimiu 發表於 19-2-17 22:48
我唔係駐院醫生,佢話收upgrade 價

咁唯有轉醫生