婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前尿道炎,食左抗生素以為好左,點知跟住下腹成日赤赤痛,仲成日有尿意,但小便不痛,去了睇中醫,西醫再睇埋,種埋菌食埋抗生素都冇好到,成日好似有尿在膀胱壓住咁赤痛,點算好?有冇人可以介紹醫得好你的醫生給我?感激!

大宅

回覆 Vaseline123 的帖子

我都係咁都唔知點,後日2睇婦科

大宅

小熊之家 發表於 19-2-26 19:07

我都係咁都唔知點,後日2睇婦科

我睇左婦科幾次了,照了超聲波,話唔係盆腔炎,似膀胱炎,但之前尿道炎食抗生素後再驗了小便已無菌。

另外驗陰道分泌check到有陰道炎,而家又食緊抗生素,但隻抗生素之前都食過,唔知有冇效,醫生話報告話可殺陰道炎隻菌,暫時食左兩次,下腹赤痛及有尿意的感覺依然存在囉⋯⋯

如果再唔得,醫生叫我去照腸,睇下係咪腸抽筋或者會唔會因為有膀胱石,又或者有膀胱敏感。

我自己懷疑係咪患左間質性膀胱炎,好煩惱!唔知點算好!

唔知你婦科有冇好建議⋯⋯

大宅

Vaseline123 發表於 19-2-15 21:46
之前尿道炎,食左抗生素以為好左,點知跟住下腹成日赤赤痛,仲成日有尿意,但小便不痛,去了睇中醫,西醫再 ...

樓主,想問下你而家點?因為我情況同你好相似,好徬徨好困擾我。

大宅

你陰道炎是什麼菌引致?你而家食緊邊隻抗生素? 食幾多日?如果冇效, 建議你去政府診所看,可以幫你詳細檢查, check 下是否對抗生素抗藥。

首頁

尾頁

跳至