前天驗到懷孕 今天流啡,非常擔心( 慎入有圖)

Shkt
|
我是 高齡備孕兩年多
排卵日是2月2日 ,DD是2月16日
2月1日安排了一次
2月10日驗孕綠d白板(但乳頭一直很痛)
本打定輸數11號同12號都無驗孕
到14號乳頭還是很痛又暈眩,心血來潮再驗綠d
一驗之下有淺粉紅線,昨天再買cb驗 顯示了2-3
2-3 weeks。
今天早上再驗綠d看看有沒有加深,剛去厠所抹到有啡。。。現在訓床不敢亂動 很膽心 。
請問我要去醫院嗎?不知道怎算。。。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
WinnieYeung0602
|
有機會''著床''流血
先唔好咁擔心, 飲杯蜂蜜水, 訓下先

如果情況持續2日, 就去睇醫生拉
或者流血/啡嚴重左都要立即去睇

相信自己同BB
Shkt
|
WinnieYeung0602 發表於 19-2-16 09:43
有機會''著床''流血
先唔好咁擔心, 飲杯蜂蜜水, 訓下先

謝謝
super_cat
|
Shkt 發表於 19-2-16 08:25
我是 高齡備孕兩年多
2月1日安排了一次

唔洗咁擔心,早期流啡好常見

早期其實靠BB自己,做唔到啲咩,唯有休息多啲,到5週幾的話可以去婦科照到胎囊,排除宮外孕,私家醫生可以開黃體素俾你安胎,但我覺得似安慰劑多,實際作用不大
purplerain0348
|
係呀!睇定啲先,最緊要多訓床,唔係拎重嘢,初期好多人都係咁!
Shkt
|
super_cat 發表於 19-2-16 12:55
唔洗咁擔心,早期流啡好常見

早期其實靠BB自己,做唔到啲咩,唯有休息多啲,到5週幾的話可以去婦科照到胎 ...

嗯嗯 謝謝 現在無咁擔心
wkcnws501
|
我是 高齡備孕兩年多
2月1日安排了一次

我剛剛都有粉紅色分泌物,而家4w5,我都知太早所以本身約左下星六先第一次見醫生,但今日咁樣就即刻搵左個婦科醫生照陰超,結果係照到好細嘅黑色一點,醫生就叫我抽血驗同下星期一返去睇報告,俾左5日安胎藥我食,而家唯有休息多啲
Fiona919
|
我是 高齡備孕兩年多
2月1日安排了一次

去私家打安胎針
瞓床休息