夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

waicc 發表於 19-2-16 18:19
我果個他冇一齊過, 佢永遠係我心裡面ge白馬王子, 我有諗過佢第時結婚我會好唔開心架, 但我都會好想佢過得幸 ...

me2....

男爵府

DHA勳章

ccjelly 發表於 19-2-16 22:40
我係呀
係有一個

Me too

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

有架....不過, 已經不痛不痕既人了

禁止訪問

子爵府

男爵府

係,當年雖然好短暫既日子,但"他"是不容易忘記既一個,只怪天意弄人

大宅

回覆樓主:

有一個
曾經真心真意,點會咁易忘記到?

別墅

確係好難忘記,越想忘記就越想睇佢fb知佢近況過成點。都係睇到佢結左婚有個小朋友,個心好酸

禁止訪問

男爵府

858D 發表於 19-2-17 14:33
我從前那個不能忘記的「他」畀我先生由我心目中趕走了。
沒見25年,去年我先生帶我飛去見「他」,一齊食晚 ...

你老公和「他」不介意嗎?

別墅

回覆 eeyuen 的帖子

未有小朋友,夜晚望住老公會覺得對佢唔公平,但有時又會心思思想約ex出黎見個面,好多心魔

珍珠宮

aw07044780 發表於 19-2-23 16:20

兩個男人一D都唔介意。
前者一早已知走寶,但讓我走也是於我有益處。大家發展不同。我現在學歷,資歷,收入都畀他高。而他亦不會是令我成功的背後的男人。現在就算佢追我,佢都追唔起我。
我先生更加不會吃醋,道別時,我主動在我先生面前給前度未婚夫一個投懷送抱。 我先生知到最後跟他回家的還是我。係佢先養得起我。我聰明,我當然跟我先生啦。我人已經交曬畀我先生。咁有乜好介意呢。
知己知彼,百戰百勝。我就係知道Lee兩個男人一D都唔介意,我才安排有這局。此局唔係人人都經歷得起的。暫時我人生三個最身體親密的男人都經得起。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

Jan0909 發表於 19-2-23 04:12
確係好難忘記,越想忘記就越想睇佢fb知佢近況過成點。都係睇到佢結左婚有個小朋友,個心好酸 ...
9年前,我直情忍唔住,給我前度未婚夫一個信息。對他表白,這麼多年來,我不能忘記他。
他回我:「其實一直以來,我都愛著你!」

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

aw07044780 發表於 19-2-23 16:20

9年前,我先生還未出現在我生命中時,我曾經有晚夢醒,發的夢是他來到我兒時成長的家探訪我。告訴我他明天要結婚了,當然新娘不是我。我向他投懷送抱,緊緊地攬實他,抬頭對他說:「我不在乎,你現在就帶我出去同我拍拖。」跟住我扎醒了。當時的老公還睡在我身邊。我起來馬上電郵我那前度未婚夫表白我對他這麼多年的情感仍猶在。日間,我可以用我的意志不想他,以為我得,誰知,才下眉頭,確上夢裡頭!我知我要面對我自己。對他表白是我自己能面對我自己的一個行得通的戰略。
他馬上回我:「其實一直以來,我都愛著妳!」
我也不瞞我當時的老公 (現在的前夫),第日就告訴他。我前夫一點也不介意。我也沒有絲毫對不住我前夫的。
六年前,我先生出現,我知道他在追我。 我也絲毫不保留地把這些事告訴我先生知。我對前度的長情,我的重情義就是我吸引我先生的許多優點之一。
現在,我前夫與我先生成了很好的朋友。我先生幫我前夫一齊整電器,搞電腦,修車。一齊照顧我父母,我大哥哥一家的需要。一齊出來食早餐,食飯。我前夫出去買嘢,會幫我先生買埋。

侯爵府

回覆樓主:

我諗法比較衰,其實結左婚有個女都可能表面幸福,佢可能出去沙沙滾又唔定,同老婆日日鬧交又唔定。
人一生好快就過,就算果個人曾經出現起你面前及幾愛好就你都好,都係人一個。最緊要自己開心,呢個世界上,最靠得住既就係自己。

男爵府

eeyuen 發表於 19-2-18 11:31
好想快D不痛不痕,其實我已經有新男朋友,但都仲係有小小痕癢。。。

痕癢可能要他幫你止痕

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至