係咪唔好成日去診所照超聲波?

Babypig2288
|
係咪照得多bb會有幅射唔好?
Nbs
|
Babypig2288 發表於 19-2-16 13:48

超聲波無幅射,但3d 4d 嗰d 高熱能有機會影響
阿隨
|

普通超聲波無問題,我跟足建議產檢schedule~次次都有照。仲加政府照過幾次。
龍力蓮
|
醫生話日日照都無問題
Babypig2288
|
阿隨 發表於 19-2-16 15:24
普通超聲波無問題,我跟足建議產檢schedule~次次都有照。仲加政府照過幾次。
...

哦⋯⋯明白,聽朋友講話唔好成日照
阿隨
|
Babypig2288 發表於 19-2-16 16:13
哦⋯⋯明白,聽朋友講話唔好成日照

我有時都有人咁講,但其實我上網睇過超聲波用左幾十年,研究對孕婦無害,因為根本唔會定係一個位勁耐,所散發嘅能量唔會影響到bb~相反3D/4D因為能量多相反話比較危險。
照超聲波可確定大小,位置同情況,我個人覺得好重要。
chonglulu
|
跟醫生schedule.如果甘危險,點會甘多醫生幫人照,點負得起責任呢
GCHK
|
chonglulu 發表於 19-2-16 17:32
跟醫生schedule.如果甘危險,點會甘多醫生幫人照,點負得起責任呢

係囉,我覺得跟schedule照,肯定冇問題
Carmen8080
|
我兩星期就照一次 生左都無乜事
Babypig2288
|
Carmen8080 發表於 19-2-16 21:51
我兩星期就照一次 生左都無乜事

都好密wo⋯
Carmen8080
|
有左 照超聲係好大樂趣 每次都好期待下次快啲再照 呵呵 兩星期係我自己要求 醫生叫我三星期先照嘅
Babypig2288
|
Carmen8080 發表於 19-2-16 22:47
有左 照超聲係好大樂趣 每次都好期待下次快啲再照 呵呵 兩星期係我自己要求 醫生叫我三星期先照嘅
...

係呀 ⋯次次都好期待
Carmen8080
|
我生完都成日開返啲超聲波相啲片出黎睇 好開心 每次都錄底 醫生講過啲野 我自己啲反應都記底 回味無窮
bchuma
|

輻射其實好底。該照就照
Babypig2288
|
Carmen8080 發表於 19-2-16 23:34
我生完都成日開返啲超聲波相啲片出黎睇 好開心 每次都錄底 醫生講過啲野 我自己啲反應都記底 回味無窮
...

嘩⋯隔住個mon都feel到d母愛好勁
Carmen8080
|
Babypig2288 發表於 19-2-16 23:54
嘩⋯隔住個mon都feel到d母愛好勁

母愛就唔係好勁 但過程係難忘

由1cm 到依加64cm 都見証住 好神奇