懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

咁你地住普通房定加錢住3人房?
因為東區係全港最少人生仔,如果普通房都唔 full,一日加$3000 住3人房又好似蠢左咁

水晶宮

mochimama 發表於 19-2-19 21:26
你咁叻唔驚生仔喇?

冇咩好驚,儘量冷靜面對。越驚越亂會越痛。我生兩胎都覺得可以接受。

水晶宮

mochimama 發表於 19-2-19 21:29
因為東區係全港最少人生仔,如果普通房都唔 full,一日加$3000 住3人房又好 ...

我揀住三人房(不過有次第一晚冇位)。大房好難講,有時多人有時少人。

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

mochimama 發表於 19-2-19 21:27
老公話咁多個鍾陪我,無電話咪好悶 我話咁你咪幫我按摩囉

佢係咪找c

分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

別墅

newspaperhang 發表於 19-2-16 16:53
我經驗如下
直接去產前房,會有簡單檢查(睇下情況、預計下仲有幾耐生),係產前房等開度數
我就等 ...

係直接上7樓唔洗樓下先登記嗎?

大宅

mochimama 發表於 19-2-19 21:29
因為東區係全港最少人生仔,如果普通房都唔 full,一日加$3000 住3人房又好 ...

我當日bbs 早產要住加護病房唔係我身邊。我又有事第一晚生完要留係產房觀察。所以無加錢。
但強烈建議加錢 。 話就話東區小人生。但產後房都會爆。而爆唔爆都唔係重點。因為你可以拉埋簾同bb自成一角。護士唔會拉開你簾既。重要係正常bb長期係身邊,我見好多生完、特別係開刀既媽咪勁累勁辛苦。而且太多bb一間房。一個哭第2個跟住,成晚間房好似大合唱咁。我住3日無bb 係我身邊我都身心俱疲。好似無訓過咁。

珍珠宮

Irenerene 發表於 19-2-20 01:10
係直接上7樓唔洗樓下先登記嗎?

我記得係入院登記處登記左先,然後上7樓。
如遇到登記處閂左(佢好似晚上同weekend會閂門),咁就係急症室登記,然後直上7樓。
事隔兩年幾希望我無記錯
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

別墅

newspaperhang 發表於 19-2-20 07:11
我記得係入院登記處登記左先,然後上7樓。
如遇到登記處閂左(佢好似晚上同weekend會閂門),咁就係急症室 ...

珍珠宮

Irenerene 發表於 19-2-20 08:59

岩岩搵返呢張紙應該係第一次去醫院檢查果時派既文件黎既

別墅

newspaperhang 發表於 19-2-20 15:26
岩岩搵返呢張紙應該係第一次去醫院檢查果時派既文件黎既

謝謝你呀!!只係我成日擔心如果已經覺得生得,仲去喎去登記先定直接上去

珍珠宮

Irenerene 發表於 19-2-20 15:37
謝謝你呀!!只係我成日擔心如果已經覺得生得,仲去喎去登記先定直接上去
...

你係第一胎?
登記其實都好快,同埋我第一胎果時係一落車就請屋企人拎我id card 去登記、我就慢慢行。
如果你先生可以同你入院,就叫佢跑去登記左先不過第一胎,一般都無咁快生得既(因人而異)

民房

EstrellaDamm 發表於 19-2-19 23:30
我揀住三人房(不過有次第一晚冇位)。大房好難講,有時多人有時少人。
...

其實大概幾錢,生完又要住幾多日

水晶宮

carlyYip 發表於 19-2-21 20:05
其實大概幾錢,生完又要住幾多日
三千一日。我兩次生,生完夜晚,產後住三晚。

大宅

回覆樓主:

我係入院催生, 安排上病房後駁2個鐘頭機睇bb心跳和宮縮情況, 產前房姑娘好好, 經驗豐富和有耐性, 我仲叫姑娘教我坐分娩球。 直至我穿水, 姑娘安排醫生黎檢查, 姑娘會教你呼吸止痛,途中覺得痛姑娘仲俾左個放滿暖包既腰帶我,直至開到2度, 姑娘叫我執野同打俾老公, 之後好快就推左去產房。入到產房, 熄電話, 所有野放locker, 每間產房2張床, 得張簾隔住, 聽到晒隔離做咩, 產房啲姑娘都好好人, 好識鼓勵同安慰你,

大宅

回覆樓主:

我一去到產房就request無痛, 但半夜姑娘話無無痛打, 要等到朝早6點, 等到6點姑娘話我已開到8度唔需要打無痛, 問我聞唔聞笑氣, 教我點聞。 生完會將bb抱黎我心口, 然後要排胎盤和聯針, 呢個程序會叫老公離開一個鐘, bb做妥檢查後姑娘會影全家幅, 仲可以用我地手機影, 影左好多張, 我都滿意既, 產後3個鐘媽媽無唔舒服就可上病房。 其實去到果個moment會痛到諗唔到其他野, 唔會驚, 淨係想快啲生bb出黎。

別墅

回覆樓主:

聽聞無結構照,咁你地去邊照?
同埋請問有無私人婦科介紹?

首頁

尾頁

跳至