令你又嬲又好笑嘅同事

KELLY.B
|
我講先。
我地每個月都會有一兩次食間比較貴少少嘅餐廳慶祝生日或特別節日嘅lunch。怕煩,會大數除開人頭(會請生日那位)。
久而久之發覺其中有個同事平時好慳,平日帶飯,但次次點餐諗都唔洗諗就點個最貴嘅餐。
因為意粉餐同扒餐可以相差成舊水。
終於等到一次再出去食lunch,佢當然又係點咗個最貴嘅餐,但結果今餐我地AA,返到公司夾錢時聽到要俾兩舊水出嚟,當堂黑晒面
PS 已經無返工幾年,諗返起覺得好好笑。
秋思
|
宿骨的人
bivian_bivian
|
KELLY.B 發表於 19-2-16 16:19
我講先。
我地每個月都會有一兩次食間比較貴少少嘅餐廳慶祝生日或特別節日嘅lunch。怕煩,會大數除開人頭( ...

呢啲人總有一個響左右,
jennyccc    發表於 19-2-18 10:56
KELLY.B
|
秋思 發表於 19-2-16 16:21
宿骨的人

之後佢好認真點餐
good_pig
|
我講先。
我地每個月都會有一兩次食間比較貴少少嘅餐廳慶祝生日或特別節日嘅lunch。怕煩,會大數除開人頭( ...

我舊同事都有呢d人
仲會專登叫特飲呢d
KELLY.B
|
good_pig 發表於 19-2-16 16:32
我舊同事都有呢d人
仲會專登叫特飲呢d

有冇點對付佢?
talktime
|
我講先。

有親戚喺咁!
禁止發言
|
good_pig 發表於 19-2-16 16:32
我舊同事都有呢d人
仲會專登叫特飲呢d

我自己唔會敢叫最貴 幾想食都唔敢
cheechi
|
以前唔識,成日比人呃左唔知,係上左BK先知道原來有人會度成咁
天佑我們
|
提外話 : 點解今餐無那那AA既?你地無諗住同佢食生日飯?

我之前有個舊同事佢計食飯個方法真係唔夠佢黎好騎哩....又計次數又計價位..仲計埋加1

真正見識錙銖必較
tkop
|
我講先。

AA点請生日那位
KELLY.B
|
天佑我們 發表於 19-2-16 20:19
提外話 : 點解今餐無那那AA既?你地無諗住同佢食生日飯?

我之前有個舊同事佢計食飯個方法真係唔夠佢 ...

嗰餐飯唔係佢生日,
係觀察咗咁耐,我地想知如果唔係大數除開人頭,跟返自己食咩去俾錢佢會有咩反應
KELLY.B
|
tkop 發表於 19-2-16 20:45
AA点請生日那位

果餐係唔係生日飯,係聖誕前大家出去慶祝
tkop
|
KELLY.B 發表於 19-2-16 20:52
果餐係唔係生日飯,係聖誕前大家出去慶祝

咁佢咪旺左
KELLY.B
|
禁止發言 發表於 19-2-16 19:51

就算自己係被請嗰個都唔敢
KELLY.B
|
tkop 發表於 19-2-16 20:54
咁佢咪旺左

其他人七八十蚊,佢就點個二百幾a5和牛,即刻黑面問點解咁貴,真係唔睇價錢點餐
wcpcelia    發表於 19-2-17 10:09
Hailey_Lam
|
我講先。

除左講抵死真係唔知講咩好,以為下下都有人請食貴野

其實大圍出去食飯最好就係AA,如果除人頭比就好易有別有用心的人出現
good_pig
|
禁止發言 發表於 19-2-16 19:51

總有d人一開大數就食x咁食
一係自己早到大叫肚餓叫小食自己食

佢係會中午唔食飯而晚餐狂食
DonnieBB
|
KELLY.B 發表於 19-2-16 20:57
其他人七八十蚊,佢就點個二百幾a5和牛,即刻黑面問點解咁貴,真係唔睇價錢點餐
...

嘩, 貴咁多, 真係好狼死 益咗佢啦, 係地資助咗佢咁多餐
BBJOJO
|
bivian_bivian 發表於 19-2-16 16:26
呢啲人總有一個響左右,