依家淘寶係咪一定要支付寶實名

南丁媽咪
|

一路用開pps
冇用過支付寶

但最近一襟俾錢已經block左
話户口被凍結
打到去cs問話要實名交身份証和回鄕卡

係咪一定要?thanks

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
PCCW2319
|
南丁媽咪 發表於 19-2-16 17:26
一路用開pps
冇用過支付寶

咁點解唔用PPS呢?
南丁媽咪
|
PCCW2319 發表於 19-2-16 17:41
咁點解唔用PPS呢?

唔得
一click付款已經彈出黎
我都冇機會入去揀用乜pay
南丁媽咪
|
PCCW2319 發表於 19-2-16 17:41
咁點解唔用PPS呢?

一按確認收貨已經咁

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
fanny590
|
我一早已經俾左回鄉證做實名, 唔覺得有咩問題
youhello507
|
大陸嘢乜都要實名,擔心唯有去 amazon 了
無話可說
|
咁奇怪?我無做實名喎,不過香港支付寶就有實名認證到!
PCCW2319
|
南丁媽咪 發表於 19-2-16 17:49
唔得
一click付款已經彈出黎
我都冇機會入去揀用乜pay

咁你係咪真係好耐無用現在個戶口(login name)登入購物? 會唔會太耐所以被凍結戶口?

不如重新申請過淘寶網戶口, 試下用PPS付款得唔得?
南丁媽咪
|
PCCW2319 發表於 19-2-16 18:22
咁你係咪真係好耐無用現在個戶口(login name)登入購物? 會唔會太耐所以被凍結戶口?

不如重新申請過淘寶網 ...

個戶口成日用

我已另開一個,但因為同一手機number,被blacklist
南丁媽咪
|
無話可說 發表於 19-2-16 18:15
咁奇怪?我無做實名喎,不過香港支付寶就有實名認證到!

我都敢做香港個個,但內地要問問大家是否安全
PCCW2319
|
南丁媽咪 發表於 19-2-16 19:22
個戶口成日用

我已另開一個,但因為同一手機number,被blacklist

又會唔會你唔係香港淘寶網login呢?
都敏俊C
|
我大陸支付寶冇做實名,但一直都用緊,係用唔到優惠
南丁媽咪
|
都敏俊C 發表於 19-2-16 21:45
我大陸支付寶冇做實名,但一直都用緊,係用唔到優惠

可能發現左我冇用,突然凍結左户口