自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

侯爵府

至愛朱古力 發表於 19-2-16 18:39
你朋友唔係咁豬呀,人講就信!

你把口點解咁乞人憎

珊瑚宮

Sumyeema1 發表於 19-2-16 18:11
老公 Whatsapp group 收到,俾我睇,好得人驚……

有冇人知,是否係香港發生?

佢哋話重慶大廈

珍珠宮

eisis 發表於 19-2-16 18:18
下.. 好驚喎...香港都好多
南亞裔

所以好多業主, 情願吉左個單位

租樓好多人都簡街坊

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個男好狼死

象牙宮

2024年龍年勳章

Happyhappylive 發表於 19-2-16 18:40
佢哋話重慶大廈

發生係KL, 15樓有新聞。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

係呀,睇完確係得人驚

象牙宮

2024年龍年勳章

nainaitze 發表於 19-2-16 18:38

我都收到,朋友都係話係喺香港發生 講到似層層,又 ...

睇完條片好驚,sent 片嘅人又唔講邊度發生,所以我上嚟問下。

大宅

回覆樓主:

好多群組都forward緊呢條片

珍珠宮

回覆樓主:

吉隆坡治安係差啲㗎

伯爵府

回覆樓主:

樓主唔講我又唔知喎 唔係個個都有谷周圍八嘛

珍珠宮

2018復活節勳章

Sumyeema1 發表於 19-2-16 18:46
睇完條片好驚,sent 片嘅人又唔講邊度發生,所以我上嚟問下。

唔係,你誤會了,我唔係話你,你都無講係香港,只係問大家邊度發生。

我係講我個成日製造恐慌嘅朋友,佢實牙實齒咁話香港重慶大廈,我話唔似喎,重慶啲舊樓,無理由啲會係玻璃喎,就算香港都係商場啦,佢話唔係呀係重慶,仲話已經證實咗,仲話好恐怖好驚,話以後唔好一個人搭,仲叫我哋要廣傳

公爵府

回覆樓主:

其中一個家長group forward咗段片又唔講邊道發生,好彩呢個post澄清係KL唔係香港。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

琥珀宮

Sumyeema1 發表於 19-2-16 18:46

我都係,但有朋友話係吉隆坡嘅。

子爵府

Sumyeema1 發表於 19-2-16 18:15
個女人好似被人當沙包咁打,個男冇搶佢背襄,唔知為乜打人~~
...

係有搶野,片段尾搶了女子手袋裡銀包出lift

我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

水晶宮

畀面勳章

https://www.straitstimes.com/asi ... y-captured-on-video

KUALA LUMPUR (THE STAR/ASIA NEWS NETWORK) - A robber's brutal assault of a woman inside an MRT station's lift in the Kuala Lumpur district of Cheras has made headlines after it was caught on surveillance camera.

The video of the Thursday (Feb 14) incident, in which the man repeatedly punches and kicks the woman, has since gone viral. A single posting on the MyCrimeWatch community on Facebook has logged some 50,000 views as of 6pm Saturday (Feb 16).

The 56-second footage begins with the woman entering the lift, followed closely by the man. The moment the lift doors close, the man lands a powerful right hook on the side of the woman's head, which floors her instantly.

水晶宮

Happened in KL

男爵府

Sumyeema1 發表於 19-2-16 18:11
老公 Whatsapp group 收到,俾我睇,好得人驚……

有冇人知,是否係香港發生?

https://www.facebook.com/960526577368640/posts/2232865993468019?sfns=mo。 香港警察已經澄清左唔係香港發生

侯爵府

nainaitze 發表於 19-2-16 18:51
唔係,你誤會了,我唔係話你,你都無講係香港,只係問大家邊度發生。

我係講我個成日製造恐慌嘅朋友,佢 ...

有兩條片, 電梯內的是KL, 電梯外那條片有人話係尖沙咀。
早兩日香港都有個女仔比人用麻繩cool頸好彩無事。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至