自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章

自由自在228 發表於 19-2-16 20:36
D人搶野咪搶野囉,點解咁狼死打咁多下,拳拳咁應

搶咗400令吉=hkd770...

珍珠宮

就算條片唔係喺香港發生,但香港的確多咗好多呢類南亞人,難保有一日將來會發生喺香港

象牙宮

2024年龍年勳章

loved 發表於 19-2-16 21:14
就算條片唔係喺香港發生,但香港的確多咗好多呢類南亞人,難保有一日將來會發生喺香港 ...

潛在風險上升ing...

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Cheung1234 發表於 19-2-16 18:24
https://www.thesundaily.my/local/video-woman-robbed-in-taman-mutiara-mrt-lift-AX541741?fbclid=IwAR2n ...

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆樓主:

無論係邊度發生都好,出入都要小心

利申我都收到

珍珠宮

開心吸收勳章

Sumyeema1 發表於 19-2-16 18:11
老公 Whatsapp group 收到,俾我睇,好得人驚……

有冇人知,是否係香港發生?

馬來西亞
https://www.hk01.com/%E7%86%B1%E7%88%86%E8%A9%B1%E9%A1%8C/295705/%E6%9C%89%E7%89%87-%E6%B8%AF%E7%B6%B2%E4%B8%8A%E7%98%8B%E5%82%B3-%E5%A5%B3%E5%AD%90%E5%85%A5%F0%A8%8B%A2%E9%81%AD%E5%8D%B0%E8%A3%94%E7%94%B7%E5%8C%AA%E7%8B%82%E6%AF%86%E6%90%B6%E5%8A%AB-%E6%A1%88%E7%99%BC%E5%9C%B0%E9%BB%9E%E5%9C%A8?utm_medium=Social&utm_source=fbpost_link&utm_campaign=mama
違規內容

公爵府

係咪黑白, d人傳香檳大厦嗰條片?

寶石宮

回覆樓主:

咁重手

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

雖然知道唔係香港發生
但好多南亞裔人的確好狼死
條片警惕我以後搭lift都要小心

子爵府

eisis 發表於 19-2-16 18:18
下.. 好驚喎...香港都好多
南亞裔

唔敢同(emoji)

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Sumyeema1 發表於 19-2-16 18:11
老公 Whatsapp group 收到,俾我睇,好得人驚……

有冇人知,是否係香港發生?

馬來西亞

珍珠宮

2018復活節勳章

good_pig 發表於 19-2-17 01:20
馬來西亞

WhatsApp群組到仍然瘋傳呢段
仲有群組咁講
“已有多宗同類型案件,當有南亞裔人士尾隨要立即遠離, 不要單獨一個人搭(emoji) ,快去人多嘅地方, 請告知身邊嘅親友。”
“發生喺長沙湾站A出口”

最恐慌係話已有多宗同類事件

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

nainaitze 發表於 19-2-17 01:28
仲有群組咁講
“已有多宗同類型案件,當有南亞裔人士尾隨要立即遠離, 不要單 ...

搞錯! 真係吹得太大了!
放下自在

男爵府

我怕D壞人見到條片會有樣學樣真係要小心D好!

男爵府

我怕D壞人見到條片會有樣學樣真係要小心D好!

公爵府

禁止訪問

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

nainaitze 發表於 19-2-17 01:28
仲有群組咁講
“已有多宗同類型案件,當有南亞裔人士尾隨要立即遠離, 不要單 ...

收到兩次添,如果我同輩frd send, 我會覺得佢地係盲毛之輩

https://www.facebook.com/692298914179660/posts/2039271146149090/

寶石宮

StrawberryLove 發表於 19-2-17 01:58
只係打人咪算好。吉隆坡不嬲咁亂,10年前親戚話KL D賊進化到拎把刀隊冧你先慢慢數錢。去油站入油仲要落車後 ...

又咁,治安呢d嘢,近近地嘅深圳已經係咁

寶石宮

phoenixM 發表於 19-2-16 23:38
雖然知道唔係香港發生
但好多南亞裔人的確好狼死
條片警惕我以後搭lift都要小心 ...

天下係賊,自己小心d啦

首頁

尾頁

跳至