想去深圳配眼鏡

VV媽
|
有冇介紹?thx
bbyou
|
配左2副……

度數不太準

因驗眼吾夠pro
Honey
|

東門眼鏡城岩嗎?度數準,我配漸進鏡,叫佢順x到付到香港。

親戚係羅湖商x城配,即日有。
wcpcelia    發表於 19-2-17 16:00
VV媽
|
Honey 發表於 19-2-17 00:58

我都係想配漸進。東門嗰間叫咩名?Thx
Honey
|
VV媽 發表於 19-2-17 07:29
我都係想配漸進。東門嗰間叫咩名?Thx

check pm
sochui
|

眼x城有很多眼鏡店?
健朗媽咪
|

我老公係大陸配,東門就腳,平過香港,配完眼鏡可以行吓街

最近一次我同佢去咗橫崗配,平過東門好多,香港配一副普通一般度數眼鏡的價錢(400-500),嗰度已可以配到一副漸進+全視綫+防藍光眼鏡, 不過橫崗好入,幾乎去到龍崗咁滯,個地鐵站側邊幾個商場都係眼鏡城,附近都有少少街可以行下,唔怕遠可以諗吓
Honey
|
sochui 發表於 19-2-17 09:12
眼x城有很多眼鏡店?

係東門叫萬業中威廣埸,有2-3層都係配眼鏡!羅湖商業城都好多,親戚話5樓。
sochui
|
Honey 發表於 19-2-17 10:00
係東門叫萬業中威廣埸,有2-3層都係配眼鏡!羅湖商業城都好多,親戚話5樓。
...

即配即取?
Honey
|
sochui 發表於 19-2-17 10:02
即配即取?

羅湖2小時取,東門要7日。
sochui
|
Honey 發表於 19-2-17 10:27
羅湖2小時取,東門要7日。

羅湖是商業城?有冇配得好的店推介
Honey
|
sochui 發表於 19-2-17 10:47
羅湖是商業城?有冇配得好的店推介

check pm
sjnl43
|
VV媽 發表於 19-2-16 20:38
有冇介紹?thx

我係葵涌配, 唔貴但款無幾多簡, 樓梯舖靠熟客,啊叔老實

要就pm 我,我都要睇下地址, 自己識去唔識教人坐車

葵涌配完眼鏡買埋餸平好多
littlesister
|

請問幾錢?老公在日本配過,度數ok 但個架成日甩出黎,已經拎去搞換左個新既,但兩三個月後又甩,下次再配真係諗諗,始終都唔會成日去日本,而且又要去一星期以上先配到漸進鏡
|
健朗媽咪 發表於 19-2-17 09:30
我老公係大陸配,東門就腳,平過香港,配完眼鏡可以行吓街

最近一次我同佢去咗橫崗配,平過東門好多,香港配一 ...

請問一副漸進+全視綫+防藍光眼鏡要幾錢?幾多日有得拎?
大笨鐘
|
littlesister 發表於 19-2-17 11:47
請問幾錢?老公在日本配過,度數ok 但個架成日甩出黎,已經拎去搞換左個新既,但兩三個月後又甩,下次再配 ...

日本幾間連鎖店喺香港都有分店喇!Jin, owndays 同 zoff
健朗媽咪
|
littlesister 發表於 19-2-17 11:50

上次我老公喺東門配淨鏡500-600架另計, 去橫崗就架連鏡400,不過老公話架選擇無東門咁多
|
大笨鐘 發表於 19-2-17 12:05
日本幾間連鎖店喺香港都有分店喇!Jin, owndays 同 zoff

日本配可以在香港搞嗎?
|
健朗媽咪 發表於 19-2-17 12:18
上次我老公喺東門配淨鏡500-600架另計, 去橫崗就架連鏡400,不過老公話架選擇無東門咁多
...

可以自己帶架嗎?請問可以俾橫崗資料我嗎?
Suncloud
|
littlesister 發表於 19-2-17 11:50

我喺東門配, 全視線加防藍光加近視,400人仔。 一小時後攞
wcpcelia    發表於 19-2-17 16:00