西摩狗 - 天使

Jane1983
|
最近送小朋友返學後,好好彩見到鄰居放狗。佢係一隻西摩,白色毛係陽光中好美麗。有日終于忍唔住走埋佢逗佢,佢好平和,一臉微笑望着我,一d都無生保。同佢一齊果幾分鐘,感覺好幸福。

難怪咁多人心甘命抵做狗奴!
白毛毛
|
多個人愛護動物,同動物做朋友,狗狗也會感到幸福
wcpcelia    發表於 19-2-17 09:37
三國1
|
Jane1983 發表於 19-2-16 21:12
最近送小朋友返學後,好好彩見到鄰居放狗。佢係一隻西摩,白色毛係陽光中好美麗。有日終于忍唔住走埋佢逗佢 ...
狗真係好可愛
Jane1983
|
白毛毛 發表於 19-2-16 21:21

好多人錫佢,有次佢企係大厦出口睇住d車,block住晒d車出入,工人姐姐拉佢唔郁。無人beep佢,管理員呀、工人、路人甲呀都係好言相勸。連比佢攔住的司機,都唔捨得話佢
tsung
|
動物好純真可愛
catfitfit
|
賣萌……嘩!点捨得鬧唧
umama
|
西摩係好乖㗎!
Charlotte_mom
|
我家附近有間時裝店,夏天成日見狗入去坐風閘底涼爽爽
有次見到主人同店東都「請」唔走隻狗,(半推半就咁啦)好攪笑

返到屋企我就同工人一齊笑

然後工人話我隻狗同佢落街時都係咁
Jane1983
|
Charlotte_mom 發表於 19-2-16 23:01
我家附近有間時裝店,夏天成日見狗入去坐風閘底涼爽爽
有次見到主人同店東都「請」唔走隻狗,(半 ...

你隻狗都係西摩?
Jane1983
|
umama 發表於 19-2-16 22:48
西摩係好乖㗎!

係好乖,佢好友善,又咁靚,對住佢真係呆咗。
白毛毛
|
Jane1983 發表於 19-2-16 21:27
好多人錫佢,有次佢企係大厦出口睇住d車,block住晒d車出入,工人姐姐拉佢唔郁。無人beep佢,管理員呀、工 ...

西摩係好純好可愛的。
八婆仔@
|
白毛毛 發表於 19-2-16 21:21

認同!

昨日C6同事帶埋小朋友來拜年,起初話好驚狗狗,(我家是黑色唐狗),但最後可以摸,可以餵食,可以同狗狗拋玩具。

凡事要有第一次接觸,先懂得相處,接納與被接納,人同狗狗都會感到幸福