酒店問題

Pepsima
|
2大2小(5歲, 12歲)我自己book酒店但一打2大2小便要我加床費用, 請問曼谷酒店會唔會捉得嚴呀! 我request兩張single beds?有冇人有經驗
sonority
|
Pepsima 發表於 19-2-16 22:25
2大2小 ( 5歲, 12歲 ) 我自己book 酒店但一打 2大2小 便要我加床費用, 請問曼谷酒店會唔會捉得嚴呀...
尊重自己、不要失格, 請勿屈蛇.

5歲通常都係免費, 但相信 90% 以上酒店, 12歲已經當作成人了.
你想確認, 可以直接電郵問酒店.
seaheart88
|
2大2小(5歲, 12歲)我自己book酒店但一打2大2小便要我加床費用, 請問曼谷酒店會唔會捉得嚴呀! 我reques ...

當係三人房來book其實唔貴得幾多。。何必做賊呢?起碼行出嚟大大方方
pbpk03845784
|
2大2小(5歲, 12歲)我自己book酒店但一打2大2小便要我加床費用, 請問曼谷酒店會唔會捉得嚴呀! 我reques ...

12歲喎、酒店一定當你三人房啦、去到諗住同酒店玩「捉到我、當你贏」遊戲?自己諗啦、出哩D舗、問哩D問題...
ahmama
|

Novotel 15歲以下當小童,免費入住及早餐,堂堂正正!
wcpcelia    發表於 19-2-18 12:01
Charlotte_mom
|
兩張single bed點訓4個人啊
|

印象中Eastin hotels是15歲或以下算小童,你查看一下官網。
BforGirl
|

加床咪加囉, 去旅遊有啲錢應洗要洗 況且你有個5歲stay free已經著咗數la
tungshun
|
accor旗下酒店都可以比兩個15歲以下同住,你不妨考慮下

其實你都知屈蛇唔係咁好,一係搵間容許兩個小朋友同住嘅,一係比多小小,就玩得開心又放心
wcpcelia    發表於 19-2-18 14:39
Koala_Chu
|
其實加床費用唔係太多, 俾咗錢心安理得玩得安樂d

樓主其實想打2張雙人床? 兩張單人床唔夠4人瞓喎!
TMC3012
|
睇返酒店條款啦, 如果check in果陣, 佢要你大果個小朋友要加錢, 咁都要焗比, 有啲加床都未必平, 既然係咁揾3人房好過啦
ckfamily
|
tungshun 發表於 19-2-17 16:01

其實你都知屈蛇唔係咁好,一係搵間容許兩個小朋友 ...

請問如果我4個人,兩個係15歲以下,book 房時係咪book 2人房就得,因為你入4個人,佢就比左家庭房或兩間房,但我哋想一間房,方便照顧,如果我book 2 人房,點樣通知酒店我仲有2個15歲以下會入住呢?
newflower
|
ckfamily 發表於 19-2-17 19:08
請問如果我4個人,兩個係15歲以下,book 房時係咪book 2人房就得,因為你入4個人,佢就比左家庭房或兩間房 ...

最好send 咗email 問酒店,或者睇官網,通常有寫最多可住幾人
sonority
|
請問如果我4個人,兩個係 15歲以下,book 房時係咪 book 2人房就得,因為你入4個人,佢就比左家庭房或兩間房 ...
只需要輸入成人數目就可以了.

雖然條款寫 15歲以下 Free, 但你選擇房型時, 冇可能選 Standard Twin、床濶只得 90cm 的房, 還是要選擇家庭房 或比較大的房型吧 ?
tungshun
|
請問如果我4個人,兩個係15歲以下,book 房時係咪book 2人房就得,因為你入4個人,佢就比左家庭房或兩間房 ...

我係e-mail問左酒店先,再book twin room
NamB
|
tungshun 發表於 19-2-17 16:01

其實你都知屈蛇唔係咁好,一係搵間容許兩個小朋友 ...

我入2大2小,novotel會比2人房,因為15歲以下可免費入住,再email酒店問下twin bed係幾大,novotel答我話twin bed係4尺床

wcpcelia    發表於 19-2-20 11:03
NamB
|

accor下唔係全部酒店都可以15歲以下當小童,novotel就可以,我訂房時入2大2小,novotel會比2人房,因為15歲以下可免費入住,再email酒店問下twin bed係幾大,novotel答我話twin bed係4尺床

ckfamily
|
NamB 發表於 19-2-19 13:11
accor下唔係全部酒店都可以15歲以下當小童,novotel就可以,我訂房時入2大2小,novotel會比2人房,因為1 ...

咁一定夠訓,唔該晒
luppy
|
NamB 發表於 19-2-19 13:05

我入2大2小,novotel會比2人房,因為15歲以下可免費入住,再em ...

原來尼間甘正...下次我都book.

我2個冇甘大都各自一張床,同小朋友訓真糸成晚冇得訓,仲辛苦過糸屋企我情願吾去

你可以找look架床個d hotel...一樣好正
NamB
|
ckfamily 發表於 19-2-19 17:26
咁一定夠訓,唔該晒

但唔知novotel是否每間旗下酒店twin bed都是4尺,我只問我訂嗰間