急!發燒去唔到旅行怎辦?

kk135788
|
明天要去桂林2人中旅行社,其中一人發燒去唔到
有冇得取返保險....
|
kk135788 發表於 19-2-16 23:08
有冇得取返保險....

問保險公司
wcpcelia    發表於 19-2-17 09:39
kk135788
|
如果去唔到可唔可以攞得返旅行費
木土土
|
有冇得取返保險....

明天一早看醫生取証明claim保險!

唔出發,早d通知領隊免得全團人等你。

無出發,機場及airline tax & chg,應該可以退回,呢樣問旅行社
princessgw
|
有冇得取返保險....

睇醫生,開醫生紙,証明不合適去旅行。
睇番買個份保險條款,可取回多少賠償
kk135788
|
kk135788
|
回覆 木土土 的帖子

搭高鐵去如果去唔到可唔可以攞得返旅行費
yokulami
|
kk135788 發表於 19-2-17 01:16

保險包咪有得賠,無買保險就no la
rose-mag
|
kk135788 發表於 19-2-17 01:16

你問旅行社至係,睇清楚簽名果張單,全費就應該冇可能。
一顆心
|
kk135788 發表於 19-2-17 01:17
回覆 木土土 的帖子

搭高鐵去如果去唔到可唔可以攞得返旅行費

另外無事果個應該拿唔到,我記得之前買過,小朋友病,阿媽果份可以,如果一家三口,老豆果份claim唔到,因為無理由4-5人去,一個病唔關其他人事,除非小朋友需要家人照顧。
mmya
|
睇你買邊間保險 我當時買匯豐兩個人都可以claim 醫生紙註明不適宜外遊
yokulami
|
mmya 發表於 19-2-17 01:41
睇你買邊間保險 我當時買匯豐兩個人都可以claim 醫生紙註明不適宜外遊

一般claim幾多?機票酒店都有嗎?
mmya
|
yokulami 發表於 19-2-17 01:56
一般claim幾多?機票酒店都有嗎?

要睇番你自己份保險嘅保單 份份不同