自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Carmen1603 發表於 19-2-17 17:54
Hotline話佢改吾到,叫我去門市
但其實你舊公司未完約, 應該唔可以PORT IN去新公司喎!
放下自在

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Carmen1603 發表於 19-2-16 23:32
簽曬野可能要罰錢,唔知可吾可以延遲開始呢!唉!我仲要D sales平D比我,又真係平左比我,樣衰到爆!
...

宜家唔係延一兩個月,延一年當然唔得。睇下新同舊合约,边間公司罰少d。

手机台hotline 24小時有,你按買I phone好快有人聽

琥珀宮

Carmen1603 發表於 19-2-16 23:21
我以為我個手提電話合約就到期,去左轉台簽埋合約,回家發現原來仲有一年先到期,之前收到個短信係講個提升 ...

新嗰間簽左幾耐約,試下再主動提出extend多一年,佢可能比你廷遲生效日期

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

新個間, 延得幾耐得幾耐!

琥珀宮

cattz288 發表於 19-2-17 17:57
但其實你舊公司未完約, 應該唔可以PORT IN去新公司喎!

當然可以,罰錢之ma

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 19-2-17 17:57

可以架,你簽左授權書,我衰過,早走1個月,罰左500大洋 我個plan 78咋

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

blackberry 發表於 19-2-17 18:15
可以架,你簽左授權書,我衰過,早走1個月,罰左500大洋 我個plan 78咋
...

放下自在

象牙宮

木土土 發表於 19-2-17 18:12
當然可以,罰錢之ma

原來咁架
放下自在

琥珀宮

blackberry 發表於 19-2-17 18:15
...

所以而家費時簽plan,買上網卡到期就換第二張好過,唔想俾人綁死,又唔駛記住幾時到期,以前簽plan時我真心覺好煩

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

tansyneko 發表於 19-2-17 18:35
所以而家費時簽plan,買上網卡到期就換第二張好過,唔想俾人綁死,又唔駛記住幾時 ...

想keep 返個number 嘛

琥珀宮

blackberry 發表於 19-2-17 18:45
想keep 返個number 嘛

一機兩卡可以架,我上網一個冧把,打電話一個,兩張都買電話卡,上網用完換第二個,電話用完就增值照keep

男爵府

cattz288 發表於 19-2-17 18:24

冇la冇la,新舊都問左,兩邊都要比錢,舊冇得提早完新冇得延期,唉!白白一年比多三千幾,買個教訓!仲有沒有其他辦法?我平時好慳ka,陰公!

象牙宮

Carmen1603 發表於 19-2-18 00:49
冇la冇la,新舊都問左,兩邊都要比錢,舊冇得提早完新冇得延期,唉!白白一年比多三千幾,買個教訓!仲有沒 ...

好慘
放下自在

珍珠宮

冇la冇la,新舊都問左,兩邊都要比錢,舊冇得提早完新冇得延期,唉!白白一年比多三千幾,買個教訓!仲有沒 ...

問多幾次試下,因為我都試過,最後延期可以呀

珍珠宮

王國教室勳章

翡翠宮

有冇屋企人或朋友就完約,叫新果間過戶得唔得?

伯爵府

可唔可以用得二個號碼, 賣俾其他人?

珍珠宮

舊約一定唔俾你早走.
新約..係邊間?...其實..新約公司SALES 都有問題,
SALES 應該即時幫你CHECK埋舊約到期日..(上面都有JM 提及過)
咁..當然你自己都有責任啦..

你再打上去HOTLINE..駁去經理道..再傾吓啦..
話延遲新約..(再QUOTE..當時..SALES 應該幫手CHECK 舊約).

男爵府

minmin 發表於 19-2-18 11:08

舊約一定唔俾你早走.

新約cxl,我自己有責任!

珍珠宮

Carmen1603 發表於 19-2-18 11:18
新約cxl,我自己有責任!

csl 既sales 一定幫你check 舊约咖喎?
可能新sales,.
打去再傾吓啦

首頁

尾頁

跳至