論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

之前一路都懷疑工人小便完無用廁紙,頭先發現廁所無換過廁紙,但工人有去過廁所,想問有菲工人係唔用廁紙嫁?點處理,叫佢用廁紙抹會唔會唔好意思

男爵府

kksupermama 發表於 19-2-17 00:02
之前一路都懷疑工人小便完無用廁紙,頭先發現廁所無換過廁紙,但工人有去過廁所,想問有菲工人係唔用廁紙嫁 ...

唔用廁紙用咩抹?
好恐怖。
我只知道印印大大後會洗patpat.
菲用toilet paper的

別墅

回覆 Solarflare 的帖子

我都唔明點解可以唔用廁紙

男爵府

kksupermama 發表於 19-2-17 00:11

.... 唔通次次用水洗? 然後用毛巾抹? 但係用邊條毛巾?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

係咪回教bun來架? 因有人頂唔順印, 因回教去完大大唔用廁纸, 用手抹, 跟住用水洗, 然後順手攞你地D毛巾抹妺妹八月十五。

以前bun通常來自Luzon Island係天主教區。 但若缺貨, 就去Mindamo Island揾。Mindano係回教區, 亦好落後, 我工人話we don't like mindano people, they like to fight. The language different from us.

男爵府

lily-of-valley 發表於 19-2-17 00:51
係咪回教bun來架? 因有人頂唔順印, 因回教去完大大唔用廁纸, 用手抹, 跟住用水洗, 然後順手攞你地D毛 ...

Lily, 請問你工人係邊道人?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

1010k 發表於 19-2-17 06:07
Lily, 請問你工人係邊道人?
佢話距離manila約幾個鐘頭車程, 正確唔太清楚。 不過要肯定係Roman Catholic. 若Christian, 因見過表舅父個Church of christ 基督教, 一日到黑doomsday , 咪攪。又要掉人觀音。 而回教bun, 同印無分別, 鞋。

若工人比church of christ導咗升仙, 炒得。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

kksupermama 發表於 19-2-17 00:11

首頁

尾頁

跳至