自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

請問有經驗嘅jm..我第一次買香港快運機票,下圖有分3個價錢,托運行李呢part係咪要買㗎? 一家3口,選中間那個價就貴很多了 ,我哋應該帶2個行李箱去,請指教應該點買,驚自己買錯

珊瑚宮

BK Milk勳章

hellomiki 發表於 19-2-17 00:07
請問有經驗嘅jm..我第一次買香港快運機票,下圖有分3個價錢,托運行李呢part係咪要買㗎? 一家3口,選中間那 ...

梗係用$598+30KG行李,加哂總數唔過另外果個價錢

珍珠宮

jessica0768 發表於 19-2-17 00:13
梗係用$598+30KG行李,加哂總數唔過另外果個價錢

即係我揀$598×3位? 托運行李就到時機場+錢買行李費嗎?
謝指教,我驚我買錯左

象牙宮

hellomiki 發表於 19-2-17 00:15
即係我揀$598×3位? 托運行李就到時機場+錢買行李費嗎?
選完有得選理行李的,慢慢一部一部睇。

珊瑚宮

BK Milk勳章

請問有經驗嘅jm..我第一次買香港快運機票,下圖有分3個價錢,托運行李呢part係咪要買㗎? 一家3口,選中間那 ...

你帶兩個喼就一定要買行李,至於買幾多KG,就睇下你去邊樹,我兩個人兩個喼多數照買兩件30KG(日本/韓國),有多唔會蝕,唔夠KG被罰就會好金

珊瑚宮

BK Milk勳章

hellomiki 發表於 19-2-17 00:15

即係我揀$598×3位? 托運行李就到時機場+錢買行李費嗎? ...

托運行李你可以出發前48hrs,online check in果時買埋,唔好去到機場先買,貴好多。如果你預定你一定係兩件,咪買住一件30KG先,回程起飛前48小時online checkin再買

但我多數一次過買哂,費事自己唔記得

珍珠宮

jessica0768 發表於 19-2-17 00:20
托運行李你可以出發前48hrs,online check in果時買埋,唔好去到機場先買,貴好多。如果你預定你一定係兩 ...

原來係咁,online check in時可以買埋,另請問快運可以揀位嗎?online check in 時劃埋位?

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

hellomiki 發表於 19-2-17 00:28
原來係咁,online check in時可以買埋,另請問快運可以揀位嗎?online check in 時劃埋位?
...

有一步係比錢揀位架,繼續入啦

珍珠宮

jessica0768 發表於 19-2-17 00:18
你帶兩個喼就一定要買行李,至於買幾多KG,就睇下你去邊樹,我兩個人兩個喼多數照買兩件30KG(日本/韓國) ...

thx...我帶兩件行李呀,咁我一次買兩件30kg ,係咪已包去程回程?

珍珠宮

廷廷媽 發表於 19-2-17 00:32
有一步係比錢揀位架,繼續入啦

哦,明白

wcpcelia    發表於 19-2-17 16:09

別墅

$1,028 3個人就 3x 25kg行李同免費揀位。

要平就 $598 x 3 再另外其中一或兩個買行李,同埋唔另外俾錢劃位

珍珠宮

.xlsx 發表於 19-2-17 00:33
$1,028 3個人就 3x 25kg行李同免費揀位。

要平就 $598 x 3 再另外其中一或兩個買行李,同埋唔另外俾錢劃位 ...

咁你覺得行李另外買好還是其中一人揀$1028好?

珍珠宮

hellomiki 發表於 19-2-17 00:32
thx...我帶兩件行李呀,咁我一次買兩件30kg ,係咪已包去程回程?

no
你一步一步襟落去啦
試下
睇下
熟習下,就見到,就明白

唔入信用卡俾錢咪得囉~係咪~

珊瑚宮

BK Milk勳章

hellomiki 發表於 19-2-17 00:32

去回程都係分開計,即去程兩件,回程都係兩件

另外劃位可以online checkin先俾錢劃,除非佢派唔啱你心水,否則online checkin佢派埋你地一齊坐,就唔洗特登加錢劃位

伯爵府

只揀$598,然後填完個人資料再繼續就再揀選託運行李。

珍珠宮

hellomiki 發表於 19-2-17 00:34

不如你click下1028包咩
再計計總數個差價其實你可以買到咩野?~

珍珠宮

jessica0768 發表於 19-2-17 00:35
去回程都係分開計,即去程兩件,回程都係兩件

另外劃位可以online checkin先俾錢劃,除非佢派唔啱你心水 ...

哦,好的,online check in時會知道佢派位派得啱唔啱我心水,派埋一齊坐就唔洗買位

珍珠宮

終極熊貓 發表於 19-2-17 00:35
no
你一步一步襟落去啦
試下

唔該晒!等陣入去睇下先

珍珠宮

終極熊貓 發表於 19-2-17 00:37
不如你click下1028包咩
再計計總數個差價其實你可以買到咩野?~

1028包25kg托運行李,好彩上嚟問問,差d揀晒中間那個價 其實另外一日回程係貴d㗎,唔至5xx

別墅

hellomiki 發表於 19-2-17 00:34
未到入信用咭確定前都唔洗俾錢任你玩的,唔同組合你都可以揀比較吓價錢,買幾多行李,要唔要劃定位

要平就3個$598 + 行李錢,因冇劃位費,登機前48小時上網check-in電腦派位,或早啲到機場同地勤要求3個一齊坐

首頁

尾頁

跳至