明知間裝修公司收貴小小,你仲會不會找佢裝?

jacobkit
|
剛收樓,呢個星期找師傅睇屋報價,我妹夫介紹咗個判頭俾我,佢幫我妹新居、奶奶自己間屋、妹夫哥哥、仲有幾個common frd間屋都有裝修過。
報價之後我同c6發現比市價貴10-15%,但是前人話準時收到貨,手工也理想。

我同c6 budget唔多,唔知用返呢間定另外找其他朋友介紹好,你們覺得點好?
cinda72.
|
jacobkit 發表於 19-2-17 00:47
剛收樓,呢個星期找師傅睇屋報價,我妹夫介紹咗個判頭俾我,佢幫我妹新居、奶奶自己間屋、妹夫哥哥、仲有幾 ...

有口卑緊係用啦,貪平瀨野時唔好叫救命
國王陛下
|
絕對用,因為好多相熟人用過又無大問題既話。我岩岩完成一個裝修,貴過出面好多,但錯漏百出,到而家都未追到!
wcpcelia    發表於 19-2-17 09:07
cattz288
|
剛收樓,呢個星期找師傅睇屋報價,我妹夫介紹咗個判頭俾我,佢幫我妹新居、奶奶自己間屋、妹夫哥哥、仲有幾 ...

唔好慳果少少錢!
ChloeMa
|
如果差咁少會用,無手尾係最重要。
Calophane
|
裝修呢啲嘢好講口碑,仲要身邊咁多人幫襯過,一定幫襯呢間啦!
chengcheung
|
會揾番佢
你揾個平嘅遲交貨,做嘢甩甩漏漏,到時嘔突一定唔止嗰15%
vet
|

試下講少少價,
你點知巿價? 裝修真係無市價,range 好大!
yurijm
|
絕對會
其實服務業既生意邊有乜公價、市價
好似補習、裝修、剪髮、美容
都係一分錢 一分貨
口碑好緊要,先有能力收呢個價
wcpcelia    發表於 19-2-17 09:07
jacobkit
|
vet 發表於 19-2-17 01:18
試下講少少價,
你點知巿價? 裝修真係無市價,range 好大!

一來網上睇,二來問過下做建築師的朋友,佢都有講個range 好大,但個師傅係搬電制呢d無咩手工可言的嘢都收貴咗(我覺得無咩手工,因為我唔係要特別設計)
jacobkit
|
yurijm 發表於 19-2-17 01:20
絕對會
其實服務業既生意邊有乜公價、市價
好似補習、裝修、剪髮、美容

個師傅都有講,話佢係貴d, 因為木工師傅做得好
cattz288
|
jacobkit 發表於 19-2-17 01:27
個師傅都有講,話佢係貴d, 因為木工師傅做得好

真架! 1分錢1分貨
ash_yehyeh
|
無手尾貴10%完全值得
Chowying
|
ash_yehyeh 發表於 19-2-17 01:31
無手尾貴10%完全值得

細姐姐
|

最緊要準時交貨,冇偷工減料,有d 判頭開住幾個地盤,每間做两,三日,拖住
wyl
|
只要真係手工好、有交帶、準時交貨,貴少少我會俾。
持之以恆
|
會,唔想煩。
cyyiu
|
相熟,貴過市價但有保証,我會比!
當你試過裝修爛尾,拖9個月都未攪掂,到入伙先發覺9成是豆腐渣工程,一路住一路要再搵人攪過,你就會發覺比市價高嗰10-20%不是錢!
oceandeepsea
|
有板睇,會照比佢裝修
piggip77
|
唔會博, 寧願貴少少,
有信保證