自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

剛收樓,呢個星期找師傅睇屋報價,我妹夫介紹咗個判頭俾我,佢幫我妹新居、奶奶自己間屋、妹夫哥哥、仲有幾個common frd間屋都有裝修過。
報價之後我同c6發現比市價貴10-15%,但是前人話準時收到貨,手工也理想。

我同c6 budget唔多,唔知用返呢間定另外找其他朋友介紹好,你們覺得點好?

禁止訪問

大宅

2018復活節勳章

絕對用,因為好多相熟人用過又無大問題既話。我岩岩完成一個裝修,貴過出面好多,但錯漏百出,到而家都未追到!

wcpcelia    發表於 19-2-17 09:07

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jacobkit 發表於 19-2-17 00:47
剛收樓,呢個星期找師傅睇屋報價,我妹夫介紹咗個判頭俾我,佢幫我妹新居、奶奶自己間屋、妹夫哥哥、仲有幾 ...

唔好慳果少少錢!

放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

如果差咁少會用,無手尾係最重要。

男爵府

裝修呢啲嘢好講口碑,仲要身邊咁多人幫襯過,一定幫襯呢間啦!

子爵府

會揾番佢
你揾個平嘅遲交貨,做嘢甩甩漏漏,到時嘔突一定唔止嗰15%

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

剛收樓,呢個星期找師傅睇屋報價,我妹夫介紹咗個判頭俾我,佢幫我妹新居、奶奶自己間屋、妹夫哥哥、仲有幾 ...

試下講少少價,
你點知巿價? 裝修真係無市價,range 好大!

珍珠宮

絕對會
其實服務業既生意邊有乜公價、市價
好似補習、裝修、剪髮、美容
都係一分錢 一分貨
口碑好緊要,先有能力收呢個價

wcpcelia    發表於 19-2-17 09:07

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

vet 發表於 19-2-17 01:18
試下講少少價,
你點知巿價? 裝修真係無市價,range 好大!

一來網上睇,二來問過下做建築師的朋友,佢都有講個range 好大,但個師傅係搬電制呢d無咩手工可言的嘢都收貴咗(我覺得無咩手工,因為我唔係要特別設計)

子爵府

yurijm 發表於 19-2-17 01:20
絕對會
其實服務業既生意邊有乜公價、市價
好似補習、裝修、剪髮、美容

個師傅都有講,話佢係貴d, 因為木工師傅做得好

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jacobkit 發表於 19-2-17 01:27
個師傅都有講,話佢係貴d, 因為木工師傅做得好

真架! 1分錢1分貨
放下自在

水晶宮

無手尾貴10%完全值得

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ash_yehyeh 發表於 19-2-17 01:31
無手尾貴10%完全值得

子爵府

最緊要準時交貨,冇偷工減料,有d 判頭開住幾個地盤,每間做两,三日,拖住

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

只要真係手工好、有交帶、準時交貨,貴少少我會俾。

大宅

會,唔想煩。

水晶宮

回覆樓主:

相熟,貴過市價但有保証,我會比!
當你試過裝修爛尾,拖9個月都未攪掂,到入伙先發覺9成是豆腐渣工程,一路住一路要再搵人攪過,你就會發覺比市價高嗰10-20%不是錢!

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

有板睇,會照比佢裝修

子爵府

唔會博, 寧願貴少少,
有信保證

首頁

尾頁

跳至