自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

question_06 發表於 19-2-17 06:31
咁咪吾比你羅, 我估!
其實駛吾駛一蚊都要賺盡?

比少包。。一陣又話係環保既出一分力。。其實就賺到盡。。。講真啦薯條冇醬我真係食唔落
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

小倩 發表於 19-2-17 01:25
食雞注意! 麥當勞下周一起有新政策 額外泰式辣醬每包需付$1
https://www.hk01.com/article/295807

但係佢淨係寫唔俾雞將要加錢。。唔見佢話薯條都唔俾茄汁喎?
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

個醬好重要,無咗真係唔太好食!一包好慳食都唔夠四隻

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

食雞注意! 麥當勞下周一起有新政策 額外泰式辣醬每包需付$1
https://www.hk01.com/article/295807

KFC都係咁做左有一段時間,以前我食蜜糖鬆餅會問佢要牛油,冇需要加錢架。後來就話要收1蚊。總之額外既就要加錢才有。

水晶宮

回覆樓主:

今年乜都加價

複式洋房

回覆樓主:

因為麥當勞已經俾中資收購咗

水晶宮

回覆樓主:

以前甜酸醬都不用錢,我每次食薯條都攞,後來要比$1我就無再攞了!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好耐之前喺麥當勞買嘢,我會檢查清楚先拎走 ,會派漏嘢或者係比錯
不要從別人的嘴裡去認識我

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢D醬好似已經越整越細包啦喎

大宅

回覆樓主:

其實不如堂食好像ikea 咁擺一大支醬,任啲客要幾多,自己(吱)醬啦!
另外賣醬包裝大包少少,我記得以前大包啲,越整越細包
You can't change who people are, you love them.
Live Bold. Push yourself. Don't Settle. Just live well. Just Live.
You only get one life, It's actually your duty to live it as fully as possible.

大宅

回覆樓主:

1包醬真係唔夠,我平時食開4件雞都要兩包醬先夠

珍珠宮

中、大薯先俾1包茄汁, 有時外賣返到去見到連茄汁都冇, 又點計呀

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

咁我唔要茄汁轉辣醬得唔得,我愛辣醬多過茄汁

珍珠宮

2018復活節勳章

pinkcat922 發表於 19-2-17 09:33
咁我唔要茄汁轉辣醬得唔得,我愛辣醬多過茄汁

我試過叫麥樂雞餐話唔要茄汁,問職員可否轉甜酸醬,佢話無得咁㗎喎,我哋係跟一個醬㗎咋,無話咁樣轉㗎,茄汁係跟薯條㗎嘛,唔係跟甜酸醬㗎,大大聲咁仲想繼續講落去

我話得喇知喇,擺低包茄汁俾佢快快行開算喇 唔得就算,唔使教訓我。
後嚟我朋友話個職員咁串,你同佢講咁我俾1蚊買一個甜酸醬又得唔得呀,我先知原來可以加錢買醬嘅

侯爵府

我食雞翼同薯條都要點好多辣醬架,咁我可以戒麥記了

子爵府

jessiechau 發表於 19-2-17 09:22
其實不如堂食好像ikea 咁擺一大支醬,任啲客要幾多,自己(吱)醬啦!
另外賣醬包裝大包少少,我記得以前大 ...

呢個方法,麥當勞唔work!

因為麥當勞太方便了,我信相一定有人會帶個大樽去唧醬。

我你沙田ikea 見過,一群大媽,ikea 每人買一個玻璃樽,比完錢去唧人地d 茄醬同芥辣。因為大媽們一直排係我前面,我全程睇住,我睇到o咀

大宅

Mrs9588 發表於 19-2-17 10:02

這類醬值錢嗎?好冇公德心
You can't change who people are, you love them.
Live Bold. Push yourself. Don't Settle. Just live well. Just Live.
You only get one life, It's actually your duty to live it as fully as possible.

子爵府

Carsonbb0800 發表於 19-2-17 02:30
2件1包,4件又係1包,分享盒都係1包。都on__嘅
又係喎!
個一包仔入面少到
平時茄汁,中薯條我都食4包啦!
唔係我食得多,係佢個包汁徧少囉!

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Mrs9588 發表於 19-2-17 10:02

啲醬都貪

首頁

尾頁

跳至