好擔心,乳房有腫塊,想喊

Ch79
|
昨天做婦科檢查,個醫生摸到我右邊有塊腫塊,唔痛。我自己平時真係無留意到,我企起身係摸唔到,要訓平先摸到,而且塊腫塊唔係粒狀,係一片的形狀,我好擔心,雖然約左星期日睇醫生,但我真係擔心到想喊,我係單親媽媽,仲有一女要照顧,好擔心有事。
tsung    發表於 19-2-23 22:24
CACACAROL    發表於 19-2-23 11:58
amalee    發表於 19-2-22 10:58
tansyneko    發表於 19-2-18 21:29
wcpcelia    發表於 19-2-18 16:40
crystal媽咪
|
Ch79 發表於 19-2-17 09:28
昨天做婦科檢查,個醫生摸到我右邊有塊腫塊,唔痛。我自己平時真係無留意到,我企起身係摸唔到,要訓平先摸 ...

Kate111
|
我都有,是水瘤。很普遍的,不用太擔心住。

有沒有貼住唔郁?定係可以左右移動?
Ch79
|
回覆 Kate111 的帖子

謝謝你的分享,唔郁的
mercurycc
|
水囊或纖維瘤都係常見,無問題架,
唔好自己嚇自己先,去超聲波都睇到係咩情況,
做理抽針化驗好簡單的,好快有結果,不用太擔心。
Ch79
|
回覆 mercurycc 的帖子

謝謝
charmingsam
|
祝福妳!一定冇事㗎!
Ch79
|
回覆 charmingsam 的帖子

謝謝
sfuhsg
|

魔怪媽媽
|
昨天做婦科檢查,個醫生摸到我右邊有塊腫塊,唔痛。我自己平時真係無留意到,我企起身係摸唔到,要訓平先摸 ...

唔係擔心, 睇左醫生先, 唔好自己嚇自己,祝福你
charmingsam
|
Ch79 發表於 19-2-17 09:53
回覆 charmingsam 的帖子

謝謝

我11月果陣都遇過婦科問題,初初知道時,都成日想喊出嚟!我明白呢種感覺。但其實一切天會有安排,我做完手術結果冇事喇!向好方面諗,唔好太大壓力,都對病情有幫助㗎!加油!
wcpcelia    發表於 19-2-18 16:40
SKY2006
|

吾好擔心,和囡囡去行下街,放鬆下,祝平安
BarbaraX
|
唔洗擔心
睇咗醫生先啦
多數都良性 唔好自己嚇自己
agugi
|

唔好咁擔心住,可能是一般纖維,水瘤,普遍的。祝福!
蛋皇哥0127
|

✿ฺ
✿ฺ
祝福
十一哥
|
擔心幫唔到件事,應該面對,即去檢查,無事就安心,有事咪去解決,放鬆D!
pnleung
|

Bubi97
|

Reminder
|

可能係淋巴,無事。
李露眉
|
多數良性