請問現在台北天氣涷唔涷?

而方
|
有無雨落?抑或同香港差不多?thx
bbqueen
|
而方 發表於 19-2-17 10:01
有無雨落?抑或同香港差不多?thx

而家好凍, 得 16 度, 凍過香港好多
YuYuMother
|
bbqueen 發表於 19-2-17 10:23
而家好凍, 得 16 度, 凍過香港好多

有風舒服,涼爽。我一件長T搞掂,怕凍加件褸都可以
sonority
|
bbqueen 發表於 19-2-17 10:23
而家好凍, 得 16 度 ...
16度 叫做好凍 ? 你係新加坡人 ?
dice_hk
|
上網search台北天氣, 搵番當地官方天氣預報黎睇,我岩岩先係台北番黎,嗰幾日都係睇嗰個website 黎決定著咩衫,我覺得都幾準
wcpcelia    發表於 19-2-18 11:58
bbqueen
|
YuYuMother 發表於 19-2-17 12:20
有風舒服,涼爽。我一件長T搞掂,怕凍加件褸都可以

我而家喺東區, 我眼前所見嘅本地人都係著羽絨, 外套, 有啲仲帶埋頸巾 , 著單件 T 卹係比較少, 我前日都係負16度嘅雪山返嚟, 呢個係我琴晚同今日嘅感覺, 呢度比較大風有微雨
bbqueen
|
sonority 發表於 19-2-17 12:24
16度 叫做好凍 ? 你係新加坡人 ?

我喺零下 7 度雪山溫泉區, 真係見到有個似星馬藉嘅人, 只係著短袖 polo shirt, 睇佢完全冇凍嘅感覺, 我都估唔到喺呢度 16 度, 感覺咁凍!
凍唔凍都係個人嘅感覺, 同喺邊度黎?有乜關係?

係香港都見到好多外國人, 喺香港 20 度 , 著住羽絨都有, 佢哋好多都講香港 濕度高, 加上番風, 感覺特別凍!
BB.com
|
今日16度唔凍喎,好舒服,我一件長T,一件薄外套都夠了
wcpcelia    發表於 19-2-18 14:37