華為手機

rose0619
|

想轉手機,華為边个model好D及經劑D
大力大力
|
是 華為~
.xlsx
|
依家係買打到電話嘅相機……
ming1020
|
rose0619 發表於 19-2-17 10:11
想轉手機,華為边个model好D及經劑D

你經濟既意思係預幾多錢?2千,3千or 4千?我老公一直用梗華為2千蚊樓下既機,佢話夠用但當然質素同速度唔可以同d高階機比,琴日買左部Y9 $1888
auhiyo
|
2千就Y9,4000就nove4,6000就mate20pro。睇下你要咩價。
Amy1974
|
回覆 rose0619 的帖子

一分錢,一分貨,好難又好又平嘅。搵部夠用嘅就得啦。

今年開始會有 5G 手機,相信手機唔可以用多過三年,就又要換啦。

可以諗下,買部低階嘅Y 系,用落覺得可以嘅,就出年換部 5G 手機。舊機用呢做 spare 都唔錯。

lyh80115
|

3千頭考慮内地買榮耀V20,京東及天貓全球官方店有售,CPU用旗艦980,同Mate20系列一樣,有NFC、Supercharge;同價位嘅Nova4好唔抵玩(970cpu、無nfc及super快充)。
Janoc
|
Mate20
rose0619
|
回覆 ming1020 的帖子

我想有蔡司鏡那部
jessiechau
|
我c6買左mate 20pro 俾我 影相好靚
|
ming1020 發表於 19-2-17 11:30
你經濟既意思係預幾多錢?2千,3千or 4千?我老公一直用梗華為2千蚊樓下既機,佢話夠用但當然質素同速度唔 ...

你部y9 邊到買? 出面價位是否差不多?
(Samantha)
|

Mate 20 pro VS P 20 pro

請問邊部影相靚?
ming1020
|
0811 發表於 19-2-17 15:20

我冇check價,應該間間差唔多
lyh80115
|
rose0619 發表於 19-2-17 14:40
回覆 ming1020 的帖子

我想有蔡司鏡那部

咁就喺Mate20或P20系列中選擇,用Leica鏡。
jessiechau
|
(Samantha) 發表於 19-2-17 15:25
Mate 20 pro VS P 20 pro

請問邊部影相靚?

Mate 20pro較 p20 pro 靚少少
kolher
|
lyh80115 發表於 19-2-17 13:23
3千頭考慮内地買榮耀V20,京東及天貓全球官方店有售,CPU用旗艦980,同Mate20系列一樣,有NFC、Supercharge ...

內地買會晤會冇play store?
lyh80115
|
kolher 發表於 19-2-17 18:11
內地買會晤會冇play store?

去華為應用商店裝番就得,之後登錄google帳號,同行貨無分别,我自己都係用緊國行榮耀9,而且内地買比行貨多3大功能,令我一定唔會買行貨,就係Huawei pay、NFC内地交通卡及天際通。
|
lyh80115 發表於 19-2-17 13:23
3千頭考慮内地買榮耀V20,京東及天貓全球官方店有售,CPU用旗艦980,同Mate20系列一樣,有NFC、Supercharge ...

我睇到3999 人仔? 華為y9 無nfc? 吾係type c插頭? 我想揾部機内置存容量起碼有6 +128gb ...
LoveFamily
|
0811 發表於 19-2-17 15:20
剛剛買咗比囡囡, 淨機價 $1899如果你有用開佢哋個plan,當延長個plan $1689
免仔台
lyh80115
|
0811 發表於 19-2-18 00:21
我睇到3999 人仔? 華為y9 無nfc? 吾係type c插頭? 我想揾部機内置存容量起碼有6 +128gb ...
...

8+256先係¥3999,6+128官方價¥2999,天貓全球店券後¥3078包郵香港送上門;京東暫時無貨,送香港都要加多四、五十。

【【直营】HONOR/荣耀 荣耀V20胡歌同款手机全视屏智能手机 官方标配】https://m.tb.cn/h.3vYwzmY?sm=1793f3 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥FZuxbGM89Fy¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)[来自超级会员的分享]

https://item.m.jd.com/product/100002642218.html