邨巴交通津貼

winkylau
|
NR748屯門大興花園至觀塘邨巴,是否沒有參與政府交通津貼.
我今天去嘟沒有得攞交通津貼
太平公主
|
村巴係唔計架
jagabee0903
|
交通費補貼個網有寫邊啲邨巴有參加,我自己搭果條線都冇
sochui
|
太平公主 發表於 19-2-17 11:18
村巴係唔計架

部分有申請的線是計
winkylau
|
jagabee0903 發表於 19-2-17 11:44
交通費補貼個網有寫邊啲邨巴有參加,我自己搭果條線都冇

我睇政府綱屯門只有2條線有參與
太平公主
|
sochui 發表於 19-2-17 11:45
部分有申請的線是計

我屋苑嗰個都冇計我問管理處,佢哋話全部村巴都冇份,原來佢哋呃我
sochui
|
winkylau 發表於 19-2-17 11:47
我睇政府綱屯門只有2條線有參與

我坐的修頓至安定的有,在八達通機附近貼了一張紙標誌
09729loklok
|
winkylau 發表於 19-2-17 10:53
NR748屯門大興花園至觀塘邨巴,是否沒有參與政府交通津貼.
...

如果有參與,拍卡附近應該有個標貼的
garfield_pooh
|
太平公主 發表於 19-2-17 11:47
我屋苑嗰個都冇計我問管理處,佢哋話全部村巴都冇份,原來佢哋呃我
...

我諗管理處職員未必係有心呃你,可能佢都唔知有,我都以為全部邨巴無,睇樓上先知有
hellohelloruby
|
...

我撘嗰架都冇
yuensiu
|
我坐個部村巴都無津貼
days.bb
|
想知邨巴係要點搭 同點知有咩線?
因為係外區搬入黎 遲下會返返工
sochui
|
days.bb 發表於 19-2-17 13:11
想知邨巴係要點搭 同點知有咩線?
因為係外區搬入黎 遲下會返返工

運輸處網頁有全港合法村巴路線資料,不太詳細,先看看,早上去屋村上車點問班次,下車點等資料
water2011
|
...

我搭元朗去港島區,又拿到津貼wow
days.bb
|
sochui 發表於 19-2-17 13:29
運輸處網頁有全港合法村巴路線資料,不太詳細,先看看,早上去屋村上車點問班次,下車點等資料
...

多謝回覆
LovelyStar1314
|
我都冇