買Chanel 長還是短銀包?

OKmom
|

想換Chanel銀包,現在興長還是短銀包?我在Chanel店見有CHANEL 銀包印住made in Spain,但我以前買的Chanel銀包是made in Italy,是否品質下降了?
我用開牛皮銀包,請問羊皮銀包是否不耐用?
jessiechau
|
我會揀長
OKmom
|
jessiechau 發表於 19-2-17 11:43
我會揀長
謝謝你的回應。但長銀包體積頗大,會否放不入較細的手袋?
jessiechau
|
OKmom 發表於 19-2-17 11:46

所以我買多左個咭片套,換細袋時用
豬仔嘜
|
我用classic長銀包,好好用
但用細袋就一定放唔落,所以買埋卡片套當細銀包
OKmom
|
豬仔嘜 發表於 19-2-17 12:39
我用classic長銀包,好好用
但用細袋就一定放唔落,所以買埋卡片套當細銀包
...
如用細袋時用card holder,請問紙幣和碎銀放那兒?會另外用coin purse 嗎?
豬仔嘜
|
OKmom 發表於 19-2-17 12:49
如用細袋時用card holder,請問紙幣和碎銀放那兒?會另外用coin purse 嗎?

我都係放同一個,一齊放卡同錢
hahajessie
|
Classic 牛皮長銀包,我呢d咁粗魯嘅人都無花過
wcpcelia    發表於 19-2-19 09:56
tsung
|
jessiechau 發表於 19-2-17 11:43
我會揀長

X2
Poyau    發表於 19-2-18 17:19
OKmom
|
tsung 發表於 19-2-17 13:26
X2
用細手袋時會轉用card holder + coin purse 嗎?
jessiechau
|
OKmom 發表於 19-2-17 13:37
用細手袋時會轉用card holder + coin purse 嗎?

正確,因為我覺得短銀包都會太大
tsung
|
OKmom 發表於 19-2-17 13:37

會呀,否則裝唔落
irene891
|
短啦 長有時放唔落細手袋 費事成日換銀包
wcpcelia    發表於 19-2-18 11:03
wcpcelia    發表於 19-2-18 11:03
esmehouse
|
BBJOJO
|
hahajessie 發表於 19-2-17 13:09
Classic 牛皮長銀包,我呢d咁粗魯嘅人都無花過

lau1312
|
irene891 發表於 19-2-17 23:16
短啦 長有時放唔落細手袋 費事成日換銀包

我都係,當日買短銀包一心諗住換細袋先用,其他時間用返舊嘅長銀包,但用咗短就冇換過,超懶
cindy618
|
OKmom 發表於 19-2-17 11:46

會架,用細手袋要轉card holder
就算用短銀包,有時轉用小手袋都要轉card holder架啦
irene891
|
lau1312 發表於 19-2-18 15:57
我都係,當日買短銀包一心諗住換細袋先用,其他時間用返舊嘅長銀包,但用咗短就冇換過,超懶
...

係丫 用開長 入面放多左野 轉細時 有啲野又唔可以放入去喎 好麻煩 哈哈
IamWhatIam_
|
我兩樣都有,睇下用咩手袋
如果只買一個我會揀長
|
短,貪方便