潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

想換Chanel銀包,現在興長還是短銀包?我在Chanel店見有CHANEL 銀包印住made in Spain,但我以前買的Chanel銀包是made in Italy,是否品質下降了?
我用開牛皮銀包,請問羊皮銀包是否不耐用?

大宅

回覆樓主:

我會揀長
You can't change who people are, you love them.
Live Bold. Push yourself. Don't Settle. Just live well. Just Live.
You only get one life, It's actually your duty to live it as fully as possible.

子爵府

jessiechau 發表於 19-2-17 11:43
我會揀長
謝謝你的回應。但長銀包體積頗大,會否放不入較細的手袋?

大宅

OKmom 發表於 19-2-17 11:46

所以我買多左個咭片套,換細袋時用

You can't change who people are, you love them.
Live Bold. Push yourself. Don't Settle. Just live well. Just Live.
You only get one life, It's actually your duty to live it as fully as possible.

水晶宮

我用classic長銀包,好好用
但用細袋就一定放唔落,所以買埋卡片套當細銀包

子爵府

豬仔嘜 發表於 19-2-17 12:39
我用classic長銀包,好好用
但用細袋就一定放唔落,所以買埋卡片套當細銀包
...
如用細袋時用card holder,請問紙幣和碎銀放那兒?會另外用coin purse 嗎?

水晶宮

OKmom 發表於 19-2-17 12:49
如用細袋時用card holder,請問紙幣和碎銀放那兒?會另外用coin purse 嗎?

我都係放同一個,一齊放卡同錢

大宅

Classic 牛皮長銀包,我呢d咁粗魯嘅人都無花過

wcpcelia    發表於 19-2-19 09:56

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

jessiechau 發表於 19-2-17 11:43
我會揀長

X2

Poyau    發表於 19-2-18 17:19

子爵府

tsung 發表於 19-2-17 13:26
X2
用細手袋時會轉用card holder + coin purse 嗎?

大宅

OKmom 發表於 19-2-17 13:37
用細手袋時會轉用card holder + coin purse 嗎?

正確,因為我覺得短銀包都會太大

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

OKmom 發表於 19-2-17 13:37

會呀,否則裝唔落

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章

hahajessie 發表於 19-2-17 13:09
Classic 牛皮長銀包,我呢d咁粗魯嘅人都無花過

幸福可以好簡單

大宅

irene891 發表於 19-2-17 23:16
短啦 長有時放唔落細手袋 費事成日換銀包

我都係,當日買短銀包一心諗住換細袋先用,其他時間用返舊嘅長銀包,但用咗短就冇換過,超懶

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

OKmom 發表於 19-2-17 11:46

會架,用細手袋要轉card holder
就算用短銀包,有時轉用小手袋都要轉card holder架啦

禁止訪問

大宅

我兩樣都有,睇下用咩手袋
如果只買一個我會揀長

男爵府

短,貪方便

首頁

尾頁

跳至