威爾斯走佬袋

ar_ching05
|
佢張list列既野好少,怕帶唔齊野,請問有無人有參考呀?
另外,我見佢寫可以唔用網褲,係咪真係可以?因為我上胎用覺得好唔舒服
ar_ching05
|
ar_ching05 發表於 19-2-17 11:36
另外,我見佢寫可以唔用網褲,係咪真係可以?因為 ...

Up
BB_Wan
|

個人覺得用網褲方便D,唔怕整污糟
dullymama
|

我岩岩12月係威院生b,你最好執定2袋
跟身果個走佬袋,最緊要執好你自己的物品:
· 入院文件
· 拖鞋、梳洗用品
· 唧唧樽
· 我都覺得網褲、孕婦M巾好鬆易漏,但開刀就方便佢幫你清潔、洗傷口,一係你買定幾條cheap底褲,污糟左都唔會肉痛
· 尿袋(醫院無插頭比你差電)
· 厚外套
· 飲水水壺(最好準備埋飲管,我開刀頭一日落唔到床,有飲管啜會方便好多)
***床墊威院會提供的!
第二袋就係BB野,bb出世果日就叫屋企人拎去醫院:
· 尿片、bb用的濕紙巾、紗巾
· 出院時用的包被、衫仔
當然,呢個都係參考啫,如果屋企近,拎漏左可以叫屋企人幫忙拎過黎,祝你 生產順利!
ar_ching05
|
dullymama 發表於 19-2-17 21:29
我岩岩12月係威院生b,你最好執定2袋
跟身果個走佬袋,最緊要執好你自己的物品:
· 入院文件

謝謝你,我唔係開刀呀。我係因為覺得網褲成日走位所以唔想用,如果唔一定要就好。因為我上胎成日走位,成日都整到落床。
dullymama
|
ar_ching05 發表於 19-2-17 23:37
謝謝你,我唔係開刀呀。我係因為覺得網褲成日走位所以唔想用,如果唔一定要就好。因為我上胎成日走位,成 ...

我其實都係緊急開刀,又加上第一胎,唔識就買齊一pack的孕婦用品,我都覺得網褲同孕婦M巾好易走位,順產就應該好快落得床自己清潔番,所以就番你自己就好了