想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

12/2晚黎m, 今朝用紅dcheck見到條線頗深色,有無可能咁快排卵哩?

大宅

vvyy1016 發表於 19-2-17 13:40
12/2晚黎m, 今朝用紅dcheck見到條線頗深色,有無可能咁快排卵哩?

前兩次經期亂哂,分別只有16日同12日 亦check唔到排卵。今日係新cycle第六日,居然紅d好深色。究竟咩事,有無人試過?
Actions speak louder than works

侯爵府

瞓得好勳章

vvyy1016 發表於 19-2-17 22:18
前兩次經期亂哂,分別只有16日同12日 亦check唔到排卵。今日係新cycle第六日,居然紅d好深色。究 ...

有無試用綠d?

大宅

sasa0516 發表於 19-2-18 01:09
有無試用綠d?

冇用啊,因為六、七日前黎m,琴日才清m,無諗過咁快會紅d深色
剛才飲中藥醫感冒至醒起我前晚唔舒服去睇中醫,可能中藥影響咗,剛才驗紅d仍然好深色

Actions speak louder than works

複式洋房

回覆樓主:

我上星期連續幾日紅d淺線,o 但明明應該要排卵,一係排左我唔知,一係真係遲左,不過我開始有啲懷疑紅d準確性,但以前用真係好準

大宅

迷你冰 發表於 19-2-18 10:31
我上星期連續幾日紅d淺線,o 但明明應該要排卵,一係排左我唔知,一係真係遲左,不過我開始有啲懷疑紅d準確 ...

我哩兩次經期亂到捉唔到排卵,唔知到底有無排。以前經期好準,day 13/14一定有紅d深粗/cb哈哈笑,但都唔bingo, 懷疑即使check到深粗/哈哈笑都未必有排卵。
我一向同時用紅d及cb, 剛巧今期用哂cb

侯爵府

瞓得好勳章

vvyy1016 發表於 19-2-18 01:42
冇用啊,因為六、七日前黎m,琴日才清m,無諗過咁快會紅d深色
剛才飲中藥醫感冒至醒起我前晚唔舒服去睇中 ...

我覺得試用驗孕棒

大宅

vvyy1016 發表於 19-2-17 13:40

唔奇架,但驗左綠d先穩陣d。
你條紅d90%之麻,到110%開始轉淺先排卵,
我個時m後4日都中,我都無諗過。

大宅

迷你冰 發表於 19-2-18 10:31
我上星期連續幾日紅d淺線,o 但明明應該要排卵,一係排左我唔知,一係真係遲左,不過我開始有啲懷疑紅d準確 ...

我會開第盒試多次。

複式洋房

射手貓 發表於 19-2-20 03:56

M後4日中有左?

水晶宮

排後起碼10日先驗到,
你或者用綠d 試試,如果無印,
今晚dodo

大宅

sasa0516 發表於 19-2-19 08:13
我覺得試用驗孕棒

白板,紅d前日夜晚亦變淺,今日無色了,唔知乜事m後六日紅d咁深色。

大宅

射手貓 發表於 19-2-20 03:56

綠d白板,紅d係出post果日下午有再驗但都係差唔多顏色,夜晚已經轉淺,依家已經變成白板。到底係咪排咗卵?但m後六七日排卵真係未聽過。睇完你分享自己m後4日中,我有返d希望,深色果日有交功課

大宅

李露眉 發表於 19-2-20 09:13
排後起碼10日先驗到,
你或者用綠d 試試,如果無印,
今晚dodo

深色果日有交功課,紅d星期日已好淺色,琴晚得灰線今朝無色,今晚dodo仍有幫助嗎?
綠d無反應吖

侯爵府

瞓得好勳章

vvyy1016 發表於 19-2-20 09:40
綠d白板,紅d係出post果日下午有再驗但都係差唔多顏色,夜晚已經轉淺,依家已經變成白板。到底係咪排咗卵 ...

咁真係似排卵喎

大宅

vvyy1016 發表於 19-2-20 09:40
綠d白板,紅d係出post果日下午有再驗但都係差唔多顏色,夜晚已經轉淺,依家已經變成白板。到底係咪排咗卵 ...

我睇過有網友話由頭到尾1直都無上到100%,即排卵從來無100%。
世事往往古佢唔到,我2次都係無心理準備+唔正常/古佢唔到情況下中 (我m超準個類) 有心想有就1直無或化學。

所以我信整定,真係個天要你有就有,無就無。

總之就有殺錯無放過,你味照do

大宅

ettabelladehome 發表於 19-2-20 06:54
M後4日中有左?

我好記得我當時係廁所嚇到呆左出唔到聲,因為已經深過對照線,仲問左2個朋友我係味唔識睇睇錯炸,我到而家都諗唔明點解會中

大宅

射手貓 發表於 19-2-21 01:43

我睇過有網友話由頭到尾1直都無上到100%,即排卵從來無100% ...

唉,係啊,好期待時就個個月都失望,又食supplements又密密check排卵,依家仲亂哂經期,心 情好低落。
琴晚有補交功課,不過已經離紅d變白有一日啦,應該冇用。
下月頭去旅行,希望調整好心情,重新開始

首頁

尾頁

跳至