香港迪士尼的酒店

sun329shine
|
請教 香港迪士尼樂園有3間酒店,佢哋有咩分別?想帶小朋友生日去住一晚,有冇推介邊間好玩又或者多characters? 另外,自助晚餐 / 早餐 有沒有推介那一間? 先謝。
Elsa1209
|
sun329shine 發表於 19-2-17 15:37
請教 香港迪士尼樂園有3間酒店,佢哋有咩分別?想帶小朋友生日去住一晚,有冇推介邊間好玩又或者多charact ...

荷里活最平+舊

新嗰間外型似番禺長隆酒店,游池沒滑梯,早餐得2隻公仔,站係一個位拍照,要排隊

香港迪士尼樂園酒店,最似迪士尼既酒店, 泳池有滑梯, 早餐有卡通人物去你個位同你影相, 最少四隻不同樣

住邊一間都可以去任何一間玩設施
有時間表,每間酒店活動時間都不同
sun329shine
|
Elsa1209 發表於 19-2-17 17:02
荷里活最平+舊

新嗰間外型似番禺長隆酒店,游池沒滑梯,早餐得2隻公仔,站係一個位拍照,要排隊

thanks
happybebebe
|
迪士尼樂園最豪華也最貴,晚餐自助餐有四個角色,早餐我未試過。
探索家酒店中價,最新,早餐自助餐有米奇米妮影相,晚餐係點菜無自助餐。
好萊塢比較「男仔」,晚餐自助餐最抵食。有一個米奇影相。
游泳池而家唔開。全部泳池都露天。
(好似話迪士尼酒店有室內但關閉了好耐)
sun329shine
|
happybebebe 發表於 19-2-17 21:42
迪士尼樂園最豪華也最貴,晚餐自助餐有四個角色,早餐我未試過。
探索家酒店中價,最新,早餐自助餐有米奇 ...

thank you. 其實打算3月去住㗎,應該天氣都未適合游水。 其實冇得游水,就咁入去住 , 會吾會好悶冇乜嘢玩( 除咗入園玩) ...
bobochan0101
|
住兩次探索酒店,一次游水,一次剛昨晚住。我鐘意,因為新,設施好適合小朋友,酒店中菜晚餐唔錯。出面海邊好長條草地,好舒服,影相靚,我小朋友玩咗兩小時唔肯走。

另外酒店每日有不同活動俾小朋友參加,又可以去其餘兩間酒店玩。
sun329shine
|
bobochan0101 發表於 19-2-17 22:37
住兩次探索酒店,一次游水,一次剛昨晚住。我鐘意,因為新,設施好適合小朋友,酒店中菜晚餐唔錯。出面海邊 ...

其實住得一晚,酒店嘅活動係可以有咩可以玩呢? check in時報名? 另外兩間酒店又有咩可以玩呢? 係住客先可以玩得嘅? 我入住會係weekend, 怕好多人
happybebebe
|
bobochan0101 發表於 19-2-17 22:37
住兩次探索酒店,一次游水,一次剛昨晚住。我鐘意,因為新,設施好適合小朋友,酒店中菜晚餐唔錯。出面海邊 ...

一樣,我都最鍾意呢間,庭園好靜好靚,完全離開曬香港嘅煩囂
happybebebe
|
sun329shine 發表於 19-2-17 22:39
其實住得一晚,酒店嘅活動係可以有咩可以玩呢? check in時報名? 另外兩間酒店又有咩可以玩呢? 係住客先可 ...

check in時會有當日時間表,大約一小時一個節目,例如做手工、行下個庭園搵隱藏米奇圖....
樂園酒店每朝有高飛耍太極、晚上好萊塢酒店有室外電影播放
sun329shine
|
happybebebe 發表於 19-2-17 22:47
check in時會有當日時間表,大約一小時一個節目,例如做手工、行下個庭園搵隱藏米奇圖....
...

ok, thank you
coldmilktea
|

边度book平d呢?
|
happybebebe 發表於 19-2-17 22:46
一樣,我都最鍾意呢間,庭園好靜好靚,完全離開曬香港嘅煩囂

我同老公都覺得好似真正放假去旅行咁呀!好開心!

|
coldmilktea 發表於 19-2-17 23:40
边度book平d呢?

平就唔知啦。我今次用Asia miles 換的。上次係暑假Disney 官方有香港市民優惠而book 的。
princessgw
|
sun329shine 發表於 19-2-17 15:37
請教 香港迪士尼樂園有3間酒店,佢哋有咩分別?想帶小朋友生日去住一晚,有冇推介邊間好玩又或者多charact ...

住: 探索家,最新,性價比高。
食: 晶荷軒 (中菜), 芊彩 (西餐)。如要多公仔,去
Disneyland hotel 食.
玩: 住客可用晒3間酒店既設施,有活動可book.

如2日1夜,入樂園玩,沒什麼時間可用到酒店設施。第2日食完早餐都入左園玩
sun329shine
|
princessgw 發表於 19-2-18 08:50
住: 探索家,最新,性價比高。
食: 晶荷軒 (中菜), 芊彩 (西餐)。如要多公仔,去
Disneyland hotel 食.

弱弱一問,3家酒店好近的嗎?
另,餐廳要好早book定還是check in 時book都 ok? 小朋友生日,有冇得叫餐廳預備细细地的cake (or muffin) 寫happy birthday 比小朋友吹下蠟蠋咁?thanks
happybebebe
|
sun329shine 發表於 19-2-18 10:24
另,餐廳要好早book定還是check in 時book都 ok? 小朋友生日,有冇得叫餐廳 ...

樂園酒店自助餐晚餐要好多個星期前book (我舊年年底早廿日打電話去問都full),買蛋糕吹臘燭一個最簡單的一磅雜果忌廉蛋糕要三百幾蚊。
自助早餐方面,我去過兩次探索家食,唔駛book,但越晏越多人
happybebebe
|
另,餐廳要好早book定還是check in 時book都 ok? 小朋友生日,有冇得叫餐廳 ...

好萊塢自助晚餐無咁快full,但最好唔好即日埋到先問。
另外酒店都有其他餐廳可以散叫餐,通常果啲都唔駛book.
蛋糕方面如果要吹臘燭最好同酒店買啦
princessgw
|

3間酒店有 shuttle bus來回,之前食完飯,我係由一家酒店行番去另一酒店,行都行到。

飯最好訂位,中菜個d,有些菜係限量。另外,如有團體客,隨時爆場,甘可能得番 food court快餐
wcpcelia    發表於 19-2-18 15:14
CACACAROL
|
探索酒店有點意外是沒有浴缸
wcpcelia
|
迪士尼樂園酒店+翠樂庭, 個人覺得最當然價錢真係相對貴的...

唔會去好萊X果間