自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

BBJOJO 發表於 19-2-17 17:35
其實我嚟緊装修係搵朋友介紹

我上我朋友屋企睇過成功例子

有信得過朋友又有實物睇過當然好,不過唔係個個人有朋友新近裝修,有時都要上網睇,貨比三家。

侯爵府

好媽媽勳章

好離譜喎

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

poorma 發表於 19-2-17 15:54
冇辦法,佢遲咗兩個月交貨,我老公嘈到死,我地唔再俾多幾個月租,唯有逼住收貨。你睇佢駁到個衰樣!

...

BBJOJO    發表於 19-2-20 18:02
Poyau    發表於 19-2-18 17:22

珍珠宮

poorma 發表於 19-2-17 18:39
唔係,係裝修連部份傢俬,兩張床,兩個衣櫃,阿囡床頭櫃,書枱連一個單層書架房,廁所地櫃加吊櫃及㕑房地 ...

連清拆 如果裝修連部份傢俬廿幾萬都正常,如果連清拆就好平,包埋料的話分分鐘蝕本

點解裝修咁唔老實,明碼實價明買明賣唔得咩

複式洋房

siuling0119 發表於 19-2-18 01:21
我最近都剛裝修完,初時揾在幾個裝修師傅,有D係價錢唔啱,有D係懶係老師傅,講嘢串串貢,有佢講無我講, ...

我個師傅就係有佢講冇人講,永遠都係我講咗一兩句就俾佢打斷,跟住佢就一輪咀咁不停講。

寶石宮

2024年龍年勳章

SullytheMonster 發表於 19-2-18 01:34
有信得過朋友又有實物睇過當然好,不過唔係個個人有朋友新近裝修,有時都要上網睇,貨比三家。
...

Poyau    發表於 19-2-18 17:21
幸福可以好簡單

公爵府

poorma 發表於 19-2-18 06:36
我個師傅就係有佢講冇人講,永遠都係我講咗一兩句就俾佢打斷,跟住佢就一輪咀咁不停講。
...

搵傳媒啦,佢根本以為客人係好呃,俾啲咁既貨人都得,佢一眼都知有問題啦,咁樣做生意手法真係好無良,一定要公諸於世!

BBJOJO    發表於 19-2-20 18:02

複式洋房

pattonwong 發表於 19-2-18 02:09
好離譜喎

佢整廚房地櫃仲完全冇預洗衣機喉位,同佢講佢先識鑽返,但又鑽爆塊板。另一塊板又係,叫佢開個窿俾洗衣機個插蘇穿過,佢開得細,過唔到,叫佢開大啲,佢就話邊有人會為咗個插頭而專登挖爛塊板架,你有幾可要除個電掣出黎?要維修咪換插頭囉,咁簡單! 我堅持要佢改,結果就改到咁。
(補上鑽爆櫃張相,今朝upload唔到)

伯爵府

2024勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

手工差到呢

伯爵府

好離譜

男爵府

poorma 發表於 19-2-17 15:40
屋企最近裝修完,實在忍不住要同大家分享一下師傅嘅完美手工,佢幫我囡整嘅牀頭架同書枱連書架,無論材料定 ...

樓主,睇完你 post 想史!!5正好過正!!

大宅

好差

大宅

poorma 發表於 19-2-18 08:42

佢整廚房地櫃仲完全冇預洗衣機喉位,同佢講佢先識鑽返,但又 ...

真係會比佢激死好無良

大宅

poorma 發表於 19-2-17 16:50

除咗冇換窗,水喉同廚房吊櫃之外,全屋起晒舊有裝修重新整過 ...

去消委會告佢啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

佢整廚房地櫃仲完全冇預洗衣機喉位,同佢講佢先識鑽返,但又 ...

唔係呀
放下自在

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

完全不能接受
每日見到都會眼怨
個師父真係不知所謂,裝修咁貴 仲要咁差

伯爵府

屋企最近裝修完,實在忍不住要同大家分享一下師傅嘅完美手工,佢幫我囡整嘅牀頭架同書枱連書架,無論材料定 ...

完全明你既痛苦,裝修真係噴血,我2018年頭入伙,290實用都同我整左4個月,唔係趕過年同佢想收尾數都唔趕比我,中間根本成日無人,有JM話要成日上去睇住,睇咩鬼都無人,裝修佬係我好朋友既細佬,我唔識佢細佬,但好朋友揾左名設計師(行內有名)幫我設計,話一定要拍住佢細佬做,我鬼知佢細佬得唔得, 做落先知佢細佬咩都唔交帶,點做做到邊都唔會同我講,whatsapp鍾意就覆,佢成日強調傢私有晒設計圖唔會有問題,我最緊張廚房既尺寸因訂晒電器,臨完工唔岩就同佢講,做完後發生左d大鑊野但唔想講,一講我就要爆粗,我個個朋友上黎都讚間屋整得好靚,但我一講單野就個個O晒咀

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

poorma 發表於 19-2-17 16:59
嗱! JM唔好亂講呀,人家係木皇黎架!

木蝗先岩

珍珠宮

2024年龍年勳章

我都以為樓主有好嘢分享...得罪講, 免費送都唔要, 日日睇住堆垃圾, 好慘...
可以去消委會提出?

珍珠宮

2024年龍年勳章

佢究竟係咪做呢行? 求其開個咁樣衰嘅窿?

首頁

尾頁

跳至