自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

真好奇想知如果對方肯拿返嗰七萬幾元出嚟,警方仲會唔會照起訴嗰位紫色衫外藉女人

https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20190217/59261380

大宅

回覆樓主:

「洗衣機滾筒塞滿鈔票!」紅磡一間自助洗衣店日前出現戲劇一幕,亦是人性大考驗。事緣一名花店老闆娘拿衣服到上址清洗時,一時大意把年宵攤檔營業額約9萬元,遺留在衣物內。她沒有在場等候,返回洗衣店時,衣服已被取出放一旁,但其中7萬多元不翼而飛,立即報警求助。現場「天眼」拍下一名疑是巴基斯坦的女子在洗衣機內執錢,警方正緝拿疑人歸案。

警方稱,紅磡分區警署於2月7日接獲50歲姓莫女子報案,指她於紅磡寶其利街一洗衣店洗衣並離開,其後返回時發現衣物內約7萬元現金不見了。案件列作「盜竊」,交由九龍城警區刑事調查隊跟進,暫未有人被捕

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

題外話: 原先係咪真係有9萬先? 陣間個女人攞番出黎係無7萬嘅, 咁點算? cctv 影到嘅一舊錢, 好難評估有幾多喎?

大宅

cy101 發表於 19-2-17 17:51
題外話: 原先係咪真係有9萬先? 陣間個女人攞番出黎係無7萬嘅, 咁點算? cctv 影到嘅一舊錢, 好難評估有幾多 ...

咁又係,每張銀紙都冇特別記號證明係屬於嗰位莫女士?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

太大意

wcpcelia    發表於 19-2-19 10:36

大宅

不可奉告 發表於 19-2-17 17:36
真好奇想知如果對方肯拿返嗰七萬幾元出嚟,警方仲會唔會照起訴嗰位紫色衫外藉女人

https://hk.news.appleda ...

會,最多贓物被起回,事主無損失當求情,睇下個官點判。

子爵府

回覆樓主:

應該㑹告!

大宅

紫蘿蘭 發表於 19-2-17 18:37
會,最多贓物被起回,事主無損失當求情,睇下個官點判。

越睇越寒 ,俾多部天眼影到晒,拿幾勁多錢落自己袋裡面從邊個方向行走 ,仲上埋生果報, 咁真係想唔認都唔得啦,但最怕個外藉女人到時話畢錢已經駛晒或嗰堆全是假銀紙都得啦.

伯爵府

不可奉告 發表於 19-2-17 18:53
越睇越寒 ,俾多部天眼影到晒,拿幾勁多錢落自己袋裡面從邊個方向行走 ,仲上埋生果報, 咁真係想唔認都唔得啦 ...

一定話駛晒
吹佢唔帳 !

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

撞啱新年,真係洗晒都唔奇

大宅

db7mu23 發表於 19-2-17 19:02
一定話駛晒
吹佢唔帳 !

我都覺得會話已經駛晒 或 點證明舊錢係嗰位花店老闆呢?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

子爵府

畀面勳章

我又吾明偷錢果個女人點知機衫(emoji)面有錢
花店事頭婆大拿拿九萬又點會吾記得
辛苦咁多日,初三先記得?

^.^

大宅

yanau 發表於 19-2-17 21:03
我又吾明偷錢果個女人點知機衫(emoji)面有錢
花店事頭婆大拿拿九萬又點會吾記得
辛苦咁多日,初三先記得?

可能咁啱佢又係需要去洗衫啦

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

實在太大意

侯爵府

db7mu23 發表於 19-2-17 19:02
一定話駛晒
吹佢唔帳 !

驶哂無問題。踎完監出黎仲要還錢囉。

大宅

jyjy1684825 發表於 19-2-18 23:17
驶哂無問題。踎完監出黎仲要還錢囉。

咁有乜嘢可證明到嗰堆錢係個花店老闆娘大意放低既呢?

侯爵府

不可奉告 發表於 19-2-18 23:26
咁有乜嘢可證明到嗰堆錢係個花店老闆娘大意放低既呢?

CCTV証明到呀,至于老闆娘有無報大数就唔知點prove啦。

首頁

尾頁

跳至