從化咭

sochui
|
以前幫襯的從化咭賣主,有批咭售,但要往廣州實名。好像中移已不出新,為什麼仍有售?抵過月租咭?
oran04
|
從化卡0月租
jenny10
|
sochui 發表於 19-2-17 19:04
以前幫襯的從化咭賣主,有批咭售,但要往廣州實名。好像中移已不出新,為什麼仍有售?抵過月租咭?
...

以前講到好著數0月費所以買左,上深圳實名,之後無上廣州實名,無再用⋯
我唔會再貪0月費,費事又煩過
wcpcelia    發表於 19-2-19 11:40
toffeetong
|
...

唔係舊年某時期前冇登記,就作廢嗎?
hhmum
|
...

你意思係依家仲有得買?
sochui
|
toffeetong 發表於 19-3-11 21:10
唔係舊年某時期前冇登記,就作廢嗎?

我估是店主收集了一批已實名的卡,成本價上賺小小放售的,所以冇過期問題
sochui
|
hhmum 發表於 19-3-11 21:59
你意思係依家仲有得買?

二月份時有貨,現有冇就不知。
這卡好處是不用不收費零月租
不好處,要去廣州做轉名實名登記,有什麼問題要去廣州辦,我兩年來都冇遇到什麼問題
toffeetong
|
sochui 發表於 19-3-11 23:01
我估是店主收集了一批已實名的卡,成本價上賺小小放售的,所以冇過期問題
...

但轉名,好似要新舊咭主都到營業廳攪手續。
係舊年移動職員講的,唔知而家有冇變 ,你知喇,大陸d野成日改。
有得出,我都想出多兩從化咭
hhmum
|
sochui 發表於 19-3-11 23:04
二月份時有貨,現有冇就不知。
這卡好處是不用不收費零月租
不好處,要去廣州做轉名實名登記,有什麼問題 ...

我知我有一張,以為依家仲有就係呻笨果時只買一張
sochui
|
toffeetong 發表於 19-3-11 23:07
但轉名,好似要新舊咭主都到營業廳攪手續。
係舊年移動職員講的,唔知而家有冇變 ,你知喇,大陸d野成日改 ...

兩年前,我只是拿張卡去就轉得到,店主教我説張卡很久前在街邊檔買(當時未有實名要求),所以買了張已被實名的卡,中移大部分職員都可以做轉名,如不成功,去另一間營業廳試。我買了兩次都是這樣轉名的
sochui
|
hhmum 發表於 19-3-11 23:11

如你有需要,我可問仲有仲有冇
littlesister
|
sochui 發表於 19-3-11 23:19
如你有需要,我可問仲有仲有冇

我想知
sochui
|
littlesister 發表於 19-3-11 23:23
我想知

明天我問店主
小草王道
|
hhmum 發表於 19-3-11 23:11

我有一張係手 但到而家都無上廣州實名 我係羅湖出左張日租卡算啦
ladyhaha
|
小草王道 發表於 19-3-11 23:37
我有一張係手 但到而家都無上廣州實名 我係羅湖出左張日租卡算啦
...

我都係,可能過晒期
小草王道
|
ladyhaha 發表於 19-3-11 23:55
我都係,可能過晒期

對 唔理了 開左張日租卡 已經開埋銀行戶口了 唔會轉了
jkswoo
|
...

二手收番黎,未實名已停機又未消號的話去營業廳實名番就得。
去開廣州的話值得買番張,但特登上去時間車錢都響度。
sochui
|
littlesister 發表於 19-3-11 23:23
我想知

仍有出售,要先考慮是否去廣州做實名轉名
ladyhaha
|
jkswoo 發表於 19-3-12 01:08
二手收番黎,未實名已停機又未消號的話去營業廳實名番就得。
去開廣州的話值得買番張,但特登上去時間車錢 ...

點知未消號?
sochui
|
ladyhaha 發表於 19-3-12 13:10
點知未消號?

賣家會知道(試),該號碼是否仍未被中移動收回才出售