興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

剛係天貓睇到榮耀路由器 Pro2。 請問有無jm用緊, 評價如何?

因對電腦知識唔多, 有d問題請jm們幫忙解答一下(先謝謝)。

1) 寛頻plan 係1000m, 屋企大約800呎。呢個router 寫適合寛頻≥100m, 雙頻1200m。 咁適唔適合我屋企及個plan用呢?

2) 雙頻1200m = 1200mbps? 但我見其他雙頻router會寫xxx mbps + xxx mbps = 1200mbps。 點解呢部只寫1個數字mbps, 有分別嗎?

3) 如果用TP LINK C9比較, 邊部好d呢?

禁止訪問

水晶宮

sonority 發表於 19-2-18 09:08
唔好買雜牌子, TPLink 至少叫做大路貨.

但係屬華為產品, 係咪信得過呢?
天空之城, 快樂之地

禁止訪問

水晶宮

sonority 發表於 19-2-18 09:12
連規格 Spec 都寫錯, 點信 ?
平好多 ?

個spec係咁寫

天空之城, 快樂之地

水晶宮

PCCW2319 發表於 19-2-17 21:28
剛係天貓睇到榮耀路由器 Pro2。 請問有無jm用緊, 評價如何?

因對電腦知識唔多, 有d問題請jm們幫忙解答一下 ...

因為榮耀路由器唔發香港(係天貓旗艦店買), 所以買唔成。

現在買左TP LINK C9, 但仲未安裝, 希望無問題啦
天空之城, 快樂之地

翡翠宮

PCCW2319 發表於 19-2-23 06:47
因為榮耀路由器唔發香港(係天貓旗艦店買), 所以買唔成。

現在買左TP LINK C9, 但仲未安裝, 希望無問題啦 ...

内地唔止一個購物網啫,京東就可以發香港,揀自取點包郵,信用卡或八達通付款。
https://item.m.jd.com/product/100002413882.html

大宅

PCCW2319 發表於 19-2-17 21:28

因對電腦知識唔多, 有d問題請jm們幫忙解答一下 ...

想問下你有冇買到?如有,好用嗎?我都想入手

首頁

尾頁

跳至