自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

scso 發表於 19-2-17 21:38
想叫外賣foodpanda/uber eat/deliveroo邊間好?

我每星期都會叫起碼4次外賣晚飯超過兩年,三間都有試,差不多佢地一開始做就幫襯到宜家,以前用food panda,因為未有Deliveroo, 但food panda 個時係餐牌加錢,之後有Deliveroo, 只加$20 ,同埋food panda經常遲 ,所以轉哂用Deliveroo 咁濟,然後見出左Uber eat 就試2次,點知兩次都有中伏感,因為成個鐘都未到⋯(待續)

複式洋房

petitn 發表於 19-3-8 20:46
我每星期都會叫起碼4次外賣晚飯超過兩年,三間都有試,差不多佢地一開始做就幫襯到宜家,以前用food panda ...

好喇,之後到Deliveroo 遲,就試返food panda,先知佢改返正價,仲要成日免運費,同埋多好多街坊小店選擇,咁就又用返多啲food panda, 有時睇食咩先揀用邊間,基本上宜家兩間一到繁忙時間就會遲,但我計次數同嚴重度就Deliveroo 差啲,成日要live chat 追返個失蹤order, 同埋同一間餐廳,兩個app 時間分別好大,如果food panda 要40-50分鐘,Deliveroo 就顯示20-30,咁我話俾大家聽,我就因為deliveroo 時間短揀佢結果中伏無數次,次次都遲20-40分鐘,今日我又中,仲要係早兩個鐘預約,到左預約時間都未搵到rider, 反而food panda 就好老實,接唔就closed, 上

珍珠宮

BK Milk勳章

mlcbb 發表於 19-2-17 21:42
foodpanda 試過落單寫68mins, 結果等120mins

deliveroo 試過遲30 mins, 亦試過送漏野,不過即時再送黎。

等120mins都已經唔想食

複式洋房

petitn 發表於 19-3-8 20:47
好喇,之後到Deliveroo 遲,就試返food panda,先知佢改返正價,仲要成日免運費,同埋多好多街坊小店選擇 ...

跟住上星期有一晚food panda 爆左,又晤想搏Deliveroo ,個app成日(emoji)化你成日preparing order,成日賴餐廳遲,其實根本唔夠司機,有次司機仲話泊唔到車要我落樓攞,diu我落到樓就唔(emoji)駛叫外賣啦,於是就重新裝返Uber eat ,結果超準時,同埋司機好有禮貌,我好少俾tips, 但因為太耐未試過咁準時既服務,都忍唔住俾左少少,雖然Uber eat太少餐廳, 但都會再試多幾次,起碼唔駛成日一過7點迫住用Deliveroo 又diu過先啦

子爵府

另兩間ok
Foodpanda

珊瑚宮

回覆樓主:

同地區有關

子爵府

Food panda 等好耐都未送來。deliveroo 多數準時收到。

大宅

deliveroo同foodpanda我之前都有叫過, 2間so far送餐都on time, 但我之後發現deliveroo 啲餐廳餐牌價錢原來比店內mark高一大截, 加上foodpanda 9點後免運費, 所以而家都係用panda多啲

男爵府

Foodpanda叫吉野家,等佐成個鐘,然後被無端取消,以後都唔會再用佢!

子爵府

Food panda 遲一兩個鐘,已經餓死左,Deliveroo

首頁

尾頁

跳至