自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日搭的士, 落車返到屋企即刻發現唔見左電話, 但車牌果d乜都唔記得, 跟住平時的士入閘都要登記車牌, 偏偏今日甘岩看更行開左又冇登記, 即刻打去商台報失
好彩既系, 我平時有call開紅的, 記得司機叔叔電話, 佢打左個綠的司機比我, 叫我搵佢幫手, 但過左一陣個綠的司機打黎, 話要 有獎金d司機先會應有冇汁到
跟手打埋的士台報失。的士台話call咪半個鐘要比$650。一個鐘千幾蚊, 我本身諗住比半個鐘。但佢要credit card 果d即刻過.. 甘岩我冇系身, 就話轉頭打返比佢, 一收線個司機就打返反黎, 話系個乘客係後座汁到, 佢送返反黎, 但就要封反唔細既利事比佢

男爵府

開心吸收勳章

又唔算黑得哂喎,揾返到部電話!

別墅

回覆樓主:

甘岩系幾日前, 我又係搭的士, 畀咗張500蚊司機找, 佢找返300蚊畀我, 到第二日朝早, 收到佢whatsapp問我佢有冇找錯錢, 先發現原來佢炒咗兩張200蚊一張1000畀我, 我諗都冇諗就叫佢過黎拎返, 完全冇諗住否認自己袋。

但佢又叫我銀行過數畀佢, 連過嚟我公司搵我攞返佢都唔係好願意咁。 咁啱我公司附近冇銀行, 最終又要用轉數快轉返比佢。同時我都有擔心過張1000系假。所以話要試左先。 但我啲同事都叫我唔好試, 因為如果真係要係假錢我就麻煩, 但最後為咗快啲畀番佢, 我都係去求其食飯嘅時候畀咗

別墅

wahahaic 發表於 19-2-17 23:42
又唔算黑得哂喎,揾返到部電話!

如果真系正面d睇,咪係好似好心有好報 比返1000蚊人, 換300蚊搵返電話 但我由細到大都未試過唔見電話或銀包的!!

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

都係同錢有關,當破財抽擋災啦。

別墅

bkteapot 發表於 19-2-17 23:55
都係同錢有關,當破財抽擋災啦。

都岩既.. 但有小小失落既系。
我諗都唔洗諗, 汁到$一時間比返個司機。
但d司機竟然要開口有錢先肯認有冇汁到
其實如果佢冇咁講 我都會封返利事比佢
但佢地要講到出口先決定比唔比返你

大宅

PuiPuiV 發表於 19-2-17 23:38
今日搭的士, 落車返到屋企即刻發現唔見左電話, 但車牌果d乜都唔記得, 跟住平時的士入閘都要登記車牌, 偏偏 ...

好小事!說到黑仔!我還黑過你!我都有唔見電話,同埋兩次唔記得帶鎖匙出門最後要去爆開個門!

琥珀宮

回覆樓主:

別墅

姆貓 發表於 19-2-17 23:59
好小事!說到黑仔!我還黑過你!我都有唔見電話,同埋兩次唔記得帶鎖匙出門最後要去爆開個門!
...

共勉之!!! 我仲有好多大大小小既事都系踏入今年先發生, 但而家先岩岩開始今年

大宅

我比你地仲黑,過年前冇端端比家人用九唔搭八嘅理由嬲左我,好日唔揸車,新年揸車又爆呔,夜媽媽要搵拖車,年初二又同老公嘈,呢幾日隻貓又要周圍睇醫生......黑到我真係有D想死

大宅

PuiPuiV 發表於 19-2-18 00:01
共勉之!!! 我仲有好多大大小小既事都系踏入今年先發生, 但而家先岩岩開始今年
...

加油!不好的事發生咗!之後就會有好的事來臨啦!我前段時間都超黑仔!但都過咗現在好的事正在經歷!隨遇而安!

大宅

寶貝豬豬234 發表於 19-2-18 00:05
我比你地仲黑,過年前冇端端比家人用九唔搭八嘅理由嬲左我,好日唔揸車,新年揸車又爆呔,夜媽媽要搵拖車, ...

好快會有好的事來臨的!加油

伯爵府

唔好咁啦, 正月都未過, 好事陸續有黎架.

別墅

寶貝豬豬234 發表於 19-2-18 00:05
我比你地仲黑,過年前冇端端比家人用九唔搭八嘅理由嬲左我,好日唔揸車,新年揸車又爆呔,夜媽媽要搵拖車, ...

咁又唔好講個屎字 唔吉利架, 加油啊!

別墅

Hanayori 發表於 19-2-18 00:12
唔好咁啦, 正月都未過, 好事陸續有黎架.

大家咁話, 希望各位都健健康康。心想事成

大宅

樓主當破財擋災啦,我都同你差唔多由一月開始破財,今年仲要犯太歲

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

PuiPuiV 發表於 19-2-17 15:38
今日搭的士, 落車返到屋企即刻發現唔見左電話, 但車牌果d乜都唔記得, 跟住平時的士入閘都要登記車牌, 偏偏 ...

咁即係最後比左幾錢換到部電話呀?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

大宅

回覆樓主:

You can't change who people are, you love them.
Live Bold. Push yourself. Don't Settle. Just live well. Just Live.
You only get one life, It's actually your duty to live it as fully as possible.

子爵府

回覆樓主:

犯太歲?!

首頁

尾頁

跳至