31週。突然成日覺得好痕,有咩方法解決?

Futurting
|
痕到訓唔到覺
Happi_mommy
|
我都係,買左支QV沖涼同埋一沖完即刻搽油,臨訓再搽cream就好d
kakakwok716
|
我上網睇燕麥成份可止痕,我轉用aveeno 沖涼同潤膚,真係有明顯改善
Demihung
|
kakakwok716 發表於 19-2-18 06:56
我上網睇燕麥成份可止痕,我轉用aveeno 沖涼同潤膚,真係有明顯改善

我都係用aveeno既沖涼同潤膚cream。
都唔會話特別痕,但偶然肚皮都有痕。
我wk29
kakakwok716
|
Demihung 發表於 19-2-18 07:16
我都係用aveeno既沖涼同潤膚cream。
都唔會話特別痕,但偶然肚皮都有痕。
我wk29

我未轉用之前,係痕到訓唔到,唔止肚痕,係全身都痕,好痴線架
kewpie160523
|
kakakwok716 發表於 19-2-18 08:08
我未轉用之前,係痕到訓唔到,唔止肚痕,係全身都痕,好痴線架

Aveeno 呢隻有冇註明比孕婦用?thanks
kakakwok716
|
kewpie160523 發表於 19-2-18 09:12
Aveeno 呢隻有冇註明比孕婦用?thanks

普通潤膚咋喎,你驚就唔好用
Futurting
|
Happi_mommy 發表於 19-2-18 05:52
我都係,買左支QV沖涼同埋一沖完即刻搽油,臨訓再搽cream就好d

想問下你搽咩油?
Futurting
|
kakakwok716 發表於 19-2-18 06:56

有無話邊款?
Sirius123
|
回覆 Futurting 的帖子

有冇聽過maternea? 台灣好多人推介話好用,有孕婦專用沖涼同油,好痕可能係啲普通沖涼太乾
kakakwok716
|
Futurting 發表於 19-2-18 17:24
有無話邊款?

呢隻搽既
其實佢都有幾隻係有燕麥,我都係求其揀

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
mokaiko
|
Futurting 發表於 19-2-17 23:41
痕到訓唔到覺

你本身有冇濕疹懷孕前?
Happi_mommy
|
Futurting 發表於 19-2-18 17:23
想問下你搽咩油?

我試過維他命E油、椰子油、杏仁油、Clarins 肚紋油加 Clarins cream
haha748494
|
試下擦cream滋潤下先。
Futurting
|
mokaiko 發表於 19-2-18 22:05
你本身有冇濕疹懷孕前?

無丫
mokaiko
|
Futurting 發表於 19-2-18 23:18
無丫

你會5會睇中E,我31週時都好痕到救命,中E話我濕疹 我仲以為胎毒!