潮濕

puikong
|
全屋好潮濕,除了抽濕機和防潮產品外,有無其他物品可防潮?
oceandeepsea
|
抽濕機最實際,買部勁d,例如,三菱變頻,同埋買多幾部細既
puikong
|
oceandeepsea 發表於 19-2-18 11:33
抽濕機最實際,買部勁d,例如,三菱變頻,同埋買多幾部細既

已有2部
|
puikong 發表於 19-2-19 01:29
已有2部

唔係成日開?屋太大?
puikong
|
oceandeepsea 發表於 19-2-19 09:38
唔係成日開?屋太大?

主要是抽衫,其餘是抽睡房的濕度,全日開3-4次
puikong
|
puikong 發表於 19-2-19 13:43
主要是抽衫,其餘是抽睡房的濕度,全日開3-4次

因為住山上&新村,仲有好多戶裝修中,不暫不會開窗
Ytteb
|

抽濕機
真係最好了
Linda_lady
|
Ytteb 發表於 19-2-19 15:15
抽濕機
真係最好了

同意!
Linda_lady
|
puikong 發表於 19-2-18 02:46
全屋好潮濕,除了抽濕機和防潮產品外,有無其他物品可防潮?

呢排天氣真係好濕, 我無買抽濕機, 平時晾出去既衫之後都會用風筒再吹乾佢.

或者係室內晾時都會開住個暖風機吹一陣, 天氣凍D先會用暖風機吹.
puikong
|
暫時d電費不算太貴
TwinWong
|
oceandeepsea 發表於 19-2-19 09:38
唔係成日開?屋太大?

我部PANASONIC 有烘衫功能, 烘衫效果不錯,
都快乾, 烘衫同時发出暖氣, 廳連开放式廚房共200 多呎都夠暖
不过12升/日, 儲水箱2.9升, 倒水次数要密D

KiKi0806
|
TwinWong 發表於 19-2-26 10:11
我部PANASONIC 有烘衫功能, 烘衫效果不錯,
都快乾, 烘衫同時发出暖氣, 廳連开放式廚房共200 多呎都夠暖
不 ...

早排天氣真係好濕, 成日晾完D衫仲係覺得好濕咁, 暫時都係用風筒吹下.
黎緊我都想買部細細部既抽濕機, 你用緊呢部大唔大部? 咩價錢?
TwinWong
|
KiKi0806 發表於 19-2-28 15:47
早排天氣真係好濕, 成日晾完D衫仲係覺得好濕咁, 暫時都係用風筒吹下.
黎緊我都想買部細細部既抽濕機, 你用 ...

Panasonic 樂聲 F-YHC12X
格价网有22XX-3XXX

我AEXX 福祿壽优惠組合3件+1件电器
為起19XX

|
KiKi0806 發表於 19-2-28 15:47
黎緊我都想買部細細部既抽濕機, 你用 ...

如果吹衫,可以諗三菱move eye,但留意工作範圍係1.5米內,前面無野擋住,同埋要離牆8寸擺,用風筒吹,電費超貴