擔心!13週發燒

klsabb
|
早幾日剛到13週,突然喉嚨痛,半夜發燒。38.3。咩藥都唔敢食,只係飲完水就繼續瞓覺。
朝早退燒,但仲係喉嚨痛。食咗包龍角散。

上網睇媽媽發燒bb都一齊燒架
好驚影響到佢
cpycpyhelen
|
klsabb 發表於 19-2-18 08:11
早幾日剛到13週,突然喉嚨痛,半夜發燒。38.3。咩藥都唔敢食,只係飲完水就繼續瞓覺。
朝早退燒,但仲係喉 ...

睇醫生好啲,醫生會開啲大肚婆食得既藥比你,
meme09210
|

發燒可大可小,唔可以亂食藥!即刻去睇醫生。
我1月尾開始發燒,去睇私家,第2日重係燒,去急症,次緊急處理,前後燒咗3日,體溫先正常,急症室醫生有幫我照下BB正唔正常
李露眉
|
睇醫生,醫生會開孕婦藥
|
發燒發d睇醫生啦
chingsss
|
一定要快啲睇醫生,唔好慳埋呢啲錢!
s_for_samantha
|

龍角散 食吾食得架 發燒一定要睇醫生啊 半夜急症都要睇
ChansBB
|

過左12週器官組合期都好呀

發燒冇人想
瞓同休息多d
睇左醫生先
可揀食唔食藥
唔洗食藥又幫到一下加油

我上胎都係係咁捱住
不過係醫生俾自己揀食唔食都得
smiletkl
|

立即睇醫生,醫生會開d安全既藥俾你,唔會影響個胎㗎,多d休息,唔使咁擔心
klsabb
|
多謝大家意見。
我見第二日無燒,加上星期日,就無睇醫生。
今日會睇返
Skaiden
|
緊係睇醫生啦!媽媽發燒唔退會影響bb, 一定要食藥,醫生會開食得既藥比你,你自己食龍角散仲大風險過食藥!龍角散分分鐘先係孕婦唔食得既藥!
haha748494
|
發燒可能系喉嚨痛引起,儘快睇醫生。
redbus
|
睇左醫生未呀,有b晤好食成藥呀,祝快D好返呀
klsabb
|
Skaiden 發表於 19-2-18 14:36
緊係睇醫生啦!媽媽發燒唔退會影響bb, 一定要食藥,醫生會開食得既藥比你,你自己食龍角散仲大風險過食藥! ...

我上網睇可以食先食左一包ja...

klsabb
|
redbus 發表於 19-2-19 16:09
睇左醫生未呀,有b晤好食成藥呀,祝快D好返呀

睇左喇..都係開左D "需要時服"既藥.
宜家我無再燒, 係得返2聲咳, 同個人好攰..
所以可以唔食就唔好食喇..
唯有當係鎮宅啦
babybreadmama
|

龍角散食得咩?