懷疑有古怪事件

小紅梅
|
想請問一下,如圖的長者公園運動設施,個軚盤的轉轉東西,會有機會自轉嗎?
情況係有日下午,經過見到右邊那個自轉,速度都幾快,似小朋友轉那種速度,我邊行邊睇沒停步,有諗過拍片又驚拍到咩野,行過後回頭望,頂!佢反方向轉緊,速度都係快 那個小公園人來人往,非常多工人姐姐聚集,假日又多小朋友玩,但我見時咁啱沒有小朋友在場,工人亦冇坐附近

我想求證一下有小朋友的家長,這個軚盤東西,有冇可能比小朋友狂轉完走開後,還有動力自轉呢?
因為這個公園小朋友好鍾意狂轉佢,但咁啱當時附近完全沒有人

C6話可能大風吹動,我唔信會吹得郁,而且佢係單邊郁
Poyau    發表於 19-2-18 15:03
小紅梅
|

是同類設施,不是圖中那公園

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
winwingirl
|
會唔會之前俾人轉到鬆左,俾風吹咋?
jennyccc    發表於 19-2-18 12:43
brindlewin
|
小紅梅 發表於 19-2-18 09:17
想請問一下,如圖的長者公園運動設施,個軚盤的轉轉東西,會有機會自轉嗎?
情況係有日下午,經過見到右邊 ...

會,有時係自然物理現象。
brindlewin
|
winwingirl 發表於 19-2-18 09:22
會唔會之前俾人轉到鬆左,俾風吹咋?

唔一定係風,地下傳震動都會。
jennyccc
|
有機轉到鬆左
eehhmm
|

可能小朋友轉完立即跑開

Poyau
|
自轉
sasatt
|
肯定有鬼
除非唔係
bibalove
|
d小朋友好中意轉完即刻走開
tsung
|
bibalove 發表於 19-2-18 15:29
d小朋友好中意轉完即刻走開

月靈
|
我覺得有小朋友狂轉佢又走開左姐,放心
唔好煩我
|
好猛鬼
Jasmine-4711
|
自轉可能有人剛玩完走開,仲有餘力,但跟住向反方向快速轉,解釋唔倒咁大的反動力從何而來
cara.mak
|
你段文好好笑
cheechi
|
小紅梅 發表於 19-2-18 09:18
是同類設施,不是圖中那公園

我見過,係灣仔某公園,我認為係撞、四個輪只有一個左右不停轉動,好似被力量牽引,當時係夜晚,公園係無人的
wawaliluk
|

下次日光日白路經個公園時,行去玩下,睇下用人手轉軚盤後,仲可以自轉幾耐時間、及能否反方向轉。
huiwo太太
|
風吹好難快速反方向!
helloliza
|
成日都見到啲小朋友狂轉完就行開
肥豹
|