阿仔教我除手鈪

chingcat
|
婆婆強行將玉鈪戴上我隻手上, 明明隻太細係都話啱 。 返到屋企想除返出嚟除唔到, 阿仔就同我講: 媽咪你日日淨係飲脫脂奶加葡萄糖水, 應該喺不久嘅日子就可以減到肥除返出嚟
真心請教點樣可以除返出嚟
更紗
|
用hand cream搽手試下先

wcpcelia    發表於 19-2-19 11:56
ltp00222
|
肥皂應該得
chingcat
|
更紗 發表於 19-2-18 09:39
用hand cream搽手試下先

試咗唔得
chingcat
|
ltp00222 發表於 19-2-18 09:39
肥皂應該得

都試咗
叮妹
|
chingcat 發表於 19-2-18 09:41
都試咗

大量cream加放鬆膊頭同手掌,我試過縮膊系除出但膊痛左幾日
更紗
|
chingcat 發表於 19-2-18 09:41
試咗唔得

咁用個保鮮袋套住隻手
係鈪內抆返個袋口 再搽hand cream
應該更加易除
maynjune
|
chingcat 發表於 19-2-18 09:35
婆婆強行將玉鈪戴上我隻手上, 明明隻太細係都話啱 。 返到屋企想除返出嚟除唔到, 阿仔就同我講 ...

戴得入就一定除得出
不用擔心
竇漪房
|
可以試下問d舊式金鋪,我媽試過無論係油定cream都除唔到,最後去相熟金鋪揾個老闆5分鐘攪掂
shinku
|
婆婆強行將玉鈪戴上我隻手上, 明明隻太細係都話啱 。 返到屋企想除返出嚟除唔到, 阿仔就同我講 ...

用油,應該會最滑
chingcat
|

老公已經幫我試過但係去到手掌骨位凸咗出嚟, 痛到啲眼淚飆出嚟所以老公放棄咗。
christinefh
|
阿仔言之有理 ,照做吧!
wcpcelia    發表於 19-2-19 11:56
littlemrs
|

用洗結精 慢慢除佢出來
艾菲BB
|
搵個膠袋套住手掌,再"扇"隻玉鈪出嚟,之前去北京旅行,參觀玉器廠時啲員工敎可以咁除
1010k
|
更紗 發表於 19-2-18 09:45
咁用個保鮮袋套住隻手
係鈪內抆返個袋口 再搽hand cream
應該更加易除

呢個方法 work的
更紗
|
1010k 發表於 19-2-18 09:59
呢個方法 work的

係架
如果都差啲
就將手打則 放鬆個人 更加易除
Jasmine-4711
|
食油加放鬆
mike89
|
搽油,膠袋zip入鈪再反出黎一抽應該可以,唔得既舉高手試多次,硬扯鈪會痛,抽膠袋有機扇出黎
chingcat
|
今晚回家試下,最擔心除出嚟 嘅時候唔小心 整爛咗。
Poyau
|
試吓加啲皂液係手 慢慢除