親子旅遊

跳至

首頁
12345...18

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

fatfat-hippo 發表於 19-2-18 18:09
我都plan緊8月頭北海道, 第一次自駕, 都要睇車程做人, 希望兩小唔好話坐車悶
...

我響Times book 8人車八日包埋保險同小朋友座椅都係60280yen

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

ahmama 發表於 19-2-18 18:19
整個旅程車程太長!

第一晚點解住富良野?住旭川唔係更平更多選擇更方便?

住富良野因為方面第二天行程,寧願第一日辛苦啲。
五月積丹餐廳
http://osyokujidokoromisaki.com
櫻花我未知完未,今年好似早左,我12/5先到唔知仲有冇。。。
5月厚岸蠔祭響邊架?

珍珠宮

hennyyoyo 發表於 19-2-18 22:39
本來十月想book星野奧入瀨溪流,但一諗到8、9成講國語,就可以慳番
...

星野奧入瀨溪流我冇去過,我住星野度假村(Tomamu the tower)

珍珠宮

fatfat-hippo 發表於 19-2-18 22:58
所以每次plan行程都要搵地方俾兩個放電

唔放電我諗你仲攰

珍珠宮

ahmama 發表於 19-2-18 23:59
佢指tomamu呀!呢間俾大陸人收購左

好似Club Med都係。。。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Joey8 發表於 19-2-19 00:31
住富良野因為方面第二天行程,寧願第一日辛苦啲。
五月積丹餐廳
http://osyokujidokoromisaki.com

你第二天行程是旭川男山酒造,關富良野咩事!
厚岸蠔祭當然在厚岸,釧路附近

珍珠宮

ahmama 發表於 19-2-19 00:22
又唔會間間星野多大陸人,剛住完界阿爾卑斯,日本人爲主,除了我們之外另有一枱講廣東話,無普通話人。
...

我上次住瀧乃家都好多,食野時雖然獨立空間,但佢地傾視象wechat勁大聲,冇理人感受
俾咁貴其實係想靜靜地relax下,結果佢地都係無處不在

wcpcelia    發表於 19-2-19 10:09

水晶宮

回覆樓主

五月積丹餐廳

呢間真係要早去,上次12點到已賣晒馬糞海膽

珍珠宮

ahmama 發表於 19-2-19 00:35
...

但我之後去紋別,即係你建議我住旭川會方便啲?

珍珠宮

ahmama 發表於 19-2-19 00:54
五月積丹餐廳

我諗住10:30左右去到,希望有得食
我見網上評語呢間幾好,不過我想問除左海膽有冇其他野食?我朋友唔食海膽,小朋友唔食生野

珍珠宮

ahmama 發表於 19-2-19 00:35
...

如旭川有冇邊間酒店推介?

水晶宮

Joey8 發表於 19-2-19 08:48
我諗住10:30左右去到,希望有得食
我見網上評語呢間幾好,不過我想問除左海膽有冇其他野食?我朋 ...

我食左隔離中村屋。通常有熟食,煮魚之類

水晶宮

Joey8 發表於 19-2-19 08:46
但我之後去紋別,即係你建議我住旭川會方便啲?

旭川方便d. 旭川好多商務酒店,你選合價錢既,揸車可住圖中紅點附近,是旭川飲食中心,餐廳開得較夜。

強烈建議你執執個行程,每天0730食早餐,慘過返工,每天開幾個鐘車,玩三兩小時,大人都頂唔順,何況仲有個5歲。

珍珠宮

話時話旭川可能更好,又近紋別d, 又可以全程 highway,不過路程都幾遠

珍珠宮

ahmama 發表於 19-2-19 10:07
我食左隔離中村屋。通常有熟食,煮魚之類

哈哈,我朋友好奇怪怕魚,見到魚都驚。。。不過食貝殼類、蝦,小朋友就好鍾意食魚
中村屋好味嗎?我都決擇緊呢二間

珍珠宮

ahmama 發表於 19-2-19 10:15
旭川方便d. 旭川好多商務酒店,你選合價錢既,揸車可住圖中紅點附近,是旭川飲食中心,餐廳開得較夜。

強 ...

我都諗緊住星野OM07,七百幾左右一晚,平過我之前訂呢間Winery Hotel & Condominium HITOHANA,不過Winery Hotel & Condominium HITOHANA有免費停車場同剛新開酒店。
我地就算自己去旅行都係早過番工
習慣了,之前去沖繩、布吉、大阪都係咁

珍珠宮

youhello507 發表於 19-2-19 10:31
話時話旭川可能更好,又近紋別d, 又可以全程 highway,不過路程都幾遠

路程好似方便過我住Winery Hotel & Condominium HITOHANA

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你行程感覺好趕, 而且仲有個小朋友,不過車程長都可換比佢瞓
紋別都出名食蟹, 可以考慮住呢到

比我就唔去洞爺湖, 主打睇芝櫻旭川對上個公園都有得睇

珍珠宮

ahmama 發表於 19-2-19 10:15

強 ...

依我所見,只有大人會頂唔順,因為d 靚仔食飽就瞓,瞓醒就食。

我哋揸完車,玩完,晚上返到酒店,累到暈低,仲要幫佢沖涼,著衫,執行李

水晶宮

youhello507 發表於 19-2-19 11:02
依我所見,只有大人會頂唔順,因為d 靚仔食飽就瞓,瞓醒就食。

我哋揸完車,玩完,晚上返到酒店,累到暈 ...

都係!我個仲會唔食早餐,瞓多陣,開車先去便利店買野食。

首頁
12345...18

尾頁

跳至